AKTUELNO

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

U Srbiji su jutros zadržavanja na graničnom prelazu Preševo za putnička vozila oko 90 minuta, na Gostunu oko 40 minuta, a saobraćaj je pojačcan i na Horgošu, saopštio je AMS S prema podacima Uprave granične policije.

U znaku letnje turističke sezone, i ovog drugog dana vikenda saobraćaj će biti pojačan iz pravca Mađarske i Hrvatske ka Makedoniji, Bugarskoj i Crnoj Gori. Na naplatnim rampama pored pojačanog saobraćaja i većeg broja vozila, trenutno nema dužih zadržavanja, ali se vozačima savetuje da pripreme tačan iznos za naplatu putarine kako bi se ubrzao protok.

Promenljivo je i vreme zadžavanja na graničnim prelazima, a najopterećeniji su Horgoš sa Mađarskom, Batrovci sa Hrvtaskom i Gostun sa Crnom Gorom, ali je i na ostalim prelazima osetno povećan protok vozila.

Prema informacijama iz AMS Crne Gore zbog radova na rekonstrukciji kolovoza vrlo frekventnog puta u Crnoj Gori, između Ribarevine i Mojkovca saobraćaj će u vremenu od 9.00 do 14.00 časova u periodu od 2. do 4. jula biti u potpunom prekidu. Za vreme potpune obustave saobraćaj na ovom delu nema alternativnih obilaznih puteva.

Vozačima koji putuju ka Crnoj Gori savetuje se da u vreme obustave saobraćaja koriste granični prelaz "Jabuka" koji se nalazi na putu između Prijepolja i Žabljaka. U danima loših vremenskih uslova obustave saobraćaja neće biti.

Usled urušavanja mosta zbog vremenskih neprilika, na snazi je i dalje obustava saobraćaja u Grockoj, na raskrsnici ulica Smederevski put i Dr Aleksandra Kostića. Saobraćaj se odvija alternativnim putnim pravcima. Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

#AMSS

#Put

'