AKTUELNO

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

U većini krajeva Srbije od jutros pada slab sneg, a zbog mraza u jutarnjim i večernjim satima postiji opasnost od poledice na mostovima, preko planinskih prevoja kao i na svim deonicama puteva gde je kolovoz vlažan, pa se vozačima savetuje oprez u vožnji.

Na mnogim mestima magla stvara dodatne probleme, posebno na prevojima timičke i negotinske krajine, ali i pored Dunava, kao i na putevima pored reka i kanala u Vojvodini.

U vreme velikih slava i praznika saobraćaj se osetno pojačava na svim putevima, a posebno u jutarnjim i popodevnim takozvanim “špicevima” kada je u saobraćaju više vozila, saopštava Auto-moto savez Srbije.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Na teretnim terminalima, na GP „Batrovci“ na izlazu iz Srbije, zadržavanja su oko 3 sata, a ova kategorija vozila, takođe na izlazu iz Srbije, čeka oko 2 sata i na GP „Gradina“ sa Bugarskom.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Veći odroni stene i kamena između mesta "Golema reka" i "Jabučko Ravnište" kao i kao i kod sela Balta - Berilovac na drž.putu Kalna-Babin Zub uslovili su otežan saobraćaj uz naizmenično propuštanje vozila i uz zabranu saobraćaja za teretna motorona vozila.

Završeni su radovi na izgradnji petlje „Nova Pazova". Uklonjena je privremena saobraćajna signalizacija i uspostavljeno je redovno odvijanje saobraćaja na auto-putu, Beograd-Novi Sad, u oba smera, u zoni nove petlje Nova Pazova.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

#Poledica

#Zima | Magla | Putevi

'