AKTUELNO

Gradski menadžer je najavio da grad Beograd u planu radi dve obilaznice.

U Beogradu je predstavljeno idejno rešenje za III sektor saobraćajnice unutrašnjeg magistralnog prstena (UMP), za deonicu od izlaska iz tunela Topčider do ulaska u tunel Šumice.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da Grad Beograd radi dve obilaznice.

- Jedna je spoljna, koju radimo zajedno sa Republikom. Druga je unutrašnja tako da će, jednog dana kada sve bude završeno, Beograd imati dva kruga saobraćaja što će olakšati funkcionisanje saobraćaja - rekao je Vesić i dodao:

- Treći sektor saobraćajnice predviđa deonicu od 2,5 kilometara puta koji bi išao od petlje Hipodrom. Tu je predviđena izgradnja tunela ispod Topčiderskog brda, pa do Partizanovog stadiona, a onda je predviđena izgradnja deonice do "Šumica", za koju postoji i nadzemna i podzemna varijanta izgradnje te saobraćajnice - rekao je Vesić.

Gradski menadžer je precizirao da je za ovu saobraćajnicu potrebno oko 30 miliona evra. Isto toliko potrebno je i za rešavanje imovinsko pravnih poslova. Za izgradnju tunela ispod Topčiderskog brda potrebno je između 50 i 60 miliona evra.

On je naveo da Grad Beograd radi na još nekoiliko velikih infrastrukturnih projekata koji se tiču saobraćaja u glavnom gradu.

J. Stanković

#Beograd

#Goran Vesić

#Investitori

#Šumice

'