AKTUELNO

Devojčica Danka Ilić (2) je nestala u utorak oko 13 časova, dok je njena majka, navodno, drugom detetu davala vodu.

Po rečima meštanina Bora, kada je obavešten o nestanku Danke, njen otac je samo prebledeo

Kad smo mu rekli da je Danka nestala, on je samo prebledeo. Prvo sto je pitao je "Kad bre?!" Kad smo mu rekli on je samo ponavljao "Kako mi niko nije javio?!". U trenutku se razbesneo - opisao je reakciju oca mestanin Bora.

Foto: Pink.rs, Društvene mreže

On je dodao da je po reakciji oca moguće da su se Dankini roditelji pre njenog nestanka svađali.

- Sad ja ne znam da l' su se nesto posvađali taj dan, pa nisu pričali pitaj Boga. Histerično je počeo da ide gore dole, uhvatio se za glavu uhvatila ga je totalna panika. U momentu nismo znali kako da ga smirimo, jadan čovek - naveo je meštanin Bora.

Malena devojčica u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinastu jaknu i kosu vezanu u rep.

Foto: Tanjug /VLADIMIR ŠPORČIĆ

Odmah nakon što je prijavljen njen nestanak, meštani su se organizovali i zajedno sa pripadnicima MUP krenuli da traže devojčicu po šumi. Takođe, nakon Dankinog nestanka u Srbiji se prvi put oglasio Amber Alert pod nazivom "Pronađi me".

Za devojčicom su 27 sati tragali pripadnici žandarmerije, policije, vatrogasci, spacioci GSS, kao i mnogobrojni meštani. Nakon 27 sati MUP je obustavio pretragu terena u Banjskom Polju.

Uprkos naporima policije, vatrogasaca, ostalih spasilačkih službi i brojnih građana, sudbina dvogodišnje devojčice i dalje je misterija.