AKTUELNO

Malena Danka Ilić (2) nestala je juče u Banjskom Polju oko 13.45 sati dok je njena majka davala vodu drugom detetu, a meštani Brestovca, sela iz kog potiče devojčicina majka Ivana, u šoku su zbog celokupne situacije. U pomenutom selu žive Ivanini otac, brat i deda.

Kako navode komšija Milan Atanasković za Telegraf, oni su dobri, mirni i fini ljudi, sa kojima niko nije nikada imao problem. Ipak, svi su u šoku jer je nestalo tako malo dete.

"Ljudi su fini imali su tragediju u porodici. Umrla je baba, njena majka vrlo rano, mlada. Kako da me ne začudi, to je stvarno strašno da nestane dete, ali ja tu ništa ne mogu da pomognem", rekao je sagovornik.

On dodaje da je njenog sin vatrogasac, da je učestvovao u potrazi za devojčicom i da su pretraživali metar po metar.

Foto: MUP Srbije

"Moj sin je vatrogasac, pozvali su ga, bio je tamo cele noći. Pretraživali su metar po metar. Ja sam mislio da će biti uspešno, za sada nema ništa. Nadamo se da će se pojaviti živa i zdrava", rekao je.

Kako javlja reporterka Telegrafa iz Brestovca, komšije i žitelji ovog sela kod Bora su zgranuti i kažu da je to jedna dobra i vredna porodica, te ne mogu da shvate da ih je ovo zadesilo.

Foto: Facebook.com/Privatna arhiva, Google maps, Tanjug/Vladimir Sporčić

Podsetimo, za Dankom se traga od juče popodne, ali još uvek nema traga od devojčice. Na teren je izašlo više od 350 ljudi, među kojima su vatrogasci, žandarmi i spasioci GSS.