AKTUELNO

Radovi u Ruzveltovoj, Bulevaru oslobođenja i Slaviji će sigurno biti gotovi do roka, 16. novembra, a možda i nekoliko dana ranije, izjavio je gradonačelnik Beograda Mali i dodao da će Brankov most, zbog teškog stanja u kojem je, ipak "sačekati".

- Rok je 16. novembar, a moglo bi i petog ili šestog sve da bude otvoreno - odgovorio je gradonačelnik na pitanje novinara o kraju radova u pomenutim ulicama.

Što se Brankovog mosta tiče, Mali kaže da taj rok, iz opravdanih razloga, ipak neće uspeti da bude ispoštovan.

- Brankov most je u katastrofalnom stanju i nismo hteli da se igramo bezbednošću ljudi koji svakondevno prelaze preko njega - rekao je Mali i dodao da je bolje par nedelja zakašnjenja, ali da "jednom kada se sagradi most traje 20 godina".

Groblje za kućne ljubimce na Bežaniji

Groblje za kućne ljubimce će najverovatnije biti izgrađeno na Bežanijskoj kosi, izjavio je, gradonačelnik Beograda, ali nije mogao da precizira kada će se to desiti. Upitan da prokomentariše da li će, kada i gde, Beograđani dobiti groblje za svoje ljubimce, Mali je rekao da je taj projekat u nadležnosti Direkcije za građevinsko zemljište grada Beograda, a da je u budžetu Grada planirano da ono bude završeno naredne godine. - Trebalo je da bude ove godine, ali smo imali problema u funkcionisanju Direkcije. Budžetom Grada je to planirano za 2018. godinu i to je za nas važna investicija - kaže Mali. Gradonačelnik je podsetio da je nedavno obišao Veterinu a.d te da je plan da više mobilnih ekipa bude na ulicama Beograda kako bi grad bio čistiji od pasa lutalica. Takođe je rekao da postoji mogućnost da se srede delovi parkova koji bi bili namenjeni samo za kućne ljubimce.

#Gradilište

#Saobraćaj

#Siniša Mali

'