AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić istakao je da radovi na Trgu Slavija, Bulevaru oslobođenja i u Ruzveltovoj teku po planu i da će biti završeni kako je i planirano, tokom jeseni.

Radovi u Ruzveltovoj do Ulice kraljice Marije biće završeni do 22. septembra, leva strana Bulevara oslobođenja do 22. oktobra, kada će i ta ulica biti u potpunosti završena, a sam Trg Slavija biće gotov 16. novembra.

Vesić je u emisjiji "Svitanje" na TV Pink istakao da se "Brankov most radi punom parom" i da radovi na njemu takođe treba da budu završeni do kraja jeseni.

-Građani treba da znaju da oštećenja na Brankovom mostu nisu mala i da su čelične konzole koje drže kolovoz i pešačku stazu veoma oštećene, i to mora da se sredi. Radnici "Mostogradnje" rade najbrže što mogu, ali oni ugrađuju 40 tona novog čelika i to ima svoju dinamiku, tako da očekujemo da do kraja jeseni završimo sa radovima - rekao je Vesić.

Kako je najavio, naredne godine grad takođe čeka veliki posao - rekonstrukcija kompletne Ulice kneza Miloša, gde će biti garaže duž cele ulice sa više od 450 novih parking mesta.

-Čeka nas uređenje Trga republike, garaža na Studentskom trgu, rekonstrukcija Nušićeve ulice, čitavog poteza od Ruzveltove, Ulica 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona, Cara Dušana sve do Kalemegdana. Pored toga, punom parom se radi park na Ušću, radićemo tunel između Save i Dunava, a najkasnije 2020. godine počinjemo izgradnju metroa - rekao je Vesić.

#Beograd

#Goran Vesić

#planovi

'