AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali očekuje da će radovi na obnovi Brankovog mosta biti nastavljeni za nekoliko dana.

Mali je, u izjavi novinarima, pojasnio da je problem bio u tome što u arhivi nisu mogli da nađu upotrebnu dozvolu starog mosta, te da je to sada sve predato nadležnom ministarstvu.

Vesić: Ikea izgradila infrastrukturu vrednu deset miliona evra

-Očekujem da će sva papirologija biti gotova za dan ili dva i nakon toga će se nastaviti radovi na rekonstrukciji Brankovog mosta - kazao je gradonačelnik.

Mali je dodao da je za njega važno da je grad mogao iz budžeta da obezbedi između dva i tri miliona evra za obnovu Brankovog mosta.

-Imali smo probleme, rešavamo ih zajedno sa ministarstvom i nastavljamo dalje - kazao je on.

A radovi na obnovi Bulevara oslobođenja teku bolje nego što je planirano i leva strana te saobraćajnice biće završena do kraja nedelje, odnosno 15 dana pre roka, rekao je Mali.

On je nakon obilaska radova u toj ulici rekao da će nakon toga početi radovi na obnovi desne strane a rok za to je 60 dana, ali se da će i to biti završeno ranije.

Foto: Tanjug

Mali je zahvalio svim radnicima koji su prethodnih dana radili na velikim vrućinama, dodao da su u toku pripremni radovi na Slaviji, gde je skinuta kontaktna mreza, te da se nakon odluke Sekretarijata za saobraćaj očekuje zatvaranje trga i početak radova koji bi trebalo da traju oko dva meseca.

On je napomenuo da će do 26. avgusta biti završeni radovi u Ruzveltovoj ulici na potezu od ulice Čarlija Čaplina do ulice Svetog Nikole, a da bi zatim trebalo da počnu radovi u delu od ulice Kraljice Marije do Bulevara kralja Aleksandra.

''Sve teče po planu i to pokazuju da uz dobro planiranje i dobru realizaciju rokovi mogu da budu još kraći, a da građani dobiju uređen grad za kratko vreme'', rekao je Mali.

Najavio je da će do kraja godine biti završen postupak za izvođača radova na rekonstrukciji ulica Kneza Miloša, Kraljice Marije i Cara Dušana, što nas čeka naredne godine.

''Želim da se važne saobraćajnice obnavljaju svake godine kako bi saobraćaj bio bolji i bezbedniji'', rekao je Mali.

#Siniša Mali

'