AKTUELNO

Predsednik Poslovnog udruženja kablovskih operatora Srbije Andrija Bednarik smatra da su pokušaji da neka komercijalna televizija preko kablovskih operatera obavi naplatu nedopustivi u da takva praksa u svetu ne postoji.

- Kablovski operateri moraju da štite svoje korisnike i njihove interese, da je što je moguće manje polaćaju za usluge koje dobijaju. Ovo bi bio dodatni namet protiv čega smo se žestoko borili svim pravnoim sredstvima - rekao je Bednarik za TV Pink.

On je istakao da su preduzete sve pravne mere - od zahteva Komisiji za zaštitu konkurencije do Upravnog suda.

- To je trajalo više od godinu dana i konačno je problem rešen reakcijom REM-a koji je doneo odluku o obaveznoj distribuciji kanala sa nacionalnim pokrivanjem jer su još ranije definisani kao kanali od posebnog interesa. Nadam se da će rešenje potrajati jer je u inetersu svih nas - naveo je Bednarik.

Na pitanje da li su neke stanice sa stranim kapitalom ucenjivale kablovske operatere, rekao da kablovski operateri nisu mogli da dobiju saglasnost za emitovanje njihovih kanala, ako nisu platili.

- To znači da bi građani dodatno morali da plate. Na određeni način ovi kanali bi izvlačili sredstva iz džepova grđana Srbije - 200, 300, 500 dinara. To je mnogo i to treba izbeći - istakao je on.

Bednarik je podvukao da u svetu ne postoji praksa da komercijalna televizija naplaćuje kablovskim operaterima.

- Ne može se dozvoliti da loše, neadekvatno ili neprilagođeno poslovanje neke komercijalne televizije plaćaju građani - podvukao je Bednarik i naveo da će se kablovski operateri pridržavati odluke REM-a.

- Nemamo obavezu da plaćamo, a istovremeno mi nećemo imati mogućnosti da naplatimo te programe građanima kroz neke posebne pakete - istakao je Bednarik.

#Televizija

'