AKTUELNO

Generalni direktor JP "Skijališta Srbije" Dejan Ćika za Pink otkriva da je ovogodišnja ski sezona, uprkos pandemiji bila uspešna.

Ćika ističe da je ovogodišnja ski sezona bila uspešnija od svih prethodnoh, potom je najavio otvaranje skijališta za predstojeće uskršnje i prvomajske praznike.

- Sve što ima početak, ima i kraj. Na Kopaoniku i Staroj planini ima do metar snega, ali morali smo da zatvorimo sezonu. Kopaponik je radio 137 dana, Stara Planina 100 dana i Zlatibor 97 dana. Skijališta će za prvomajske i vaskršnje praznike biti otvorena, za one koji vole da skijaju - rekao je Ćika.

Foto: TV Pink Printscreen

Ćika objašnjava da je bezbednost skijaša uvek na prvom mestu, nakon čega je istakao da su kovid redari tokom sezone sve vreme kontrolisali da li su skijaši dovoljno zaštićeni.

- Radili smo u teškim uslovima, ali smo ostvarili rekordne rezultate. Za šest procenata smo bolji od prošlogodišnje sezone, koja je bila najbolja. Na Kopaoniku je skijalo 270.000 skijaša. Bilo je dosta skijaša, a nama je njihova bezbednost na prvom mestu, preduzeli smo sve potrebne mere, ograničili smo prilaz žičara, imali smo kovid redare, oni su proveravali da li skijaši nose maske, a ko nije imao, mi smo sami delili maske, mada su skijaši sami po sebi zaštićeni, nose rukavice, maske. Bilo je i slučajeva kada smo oduzimali ski paseve. Mi smo se maksimalno držali tih propisanih mera - objasnio je Ćika.

Foto: TV Pink Printscreen

Ćika komentariše da je Srbija u odnosu na ostatak Evrope, radila u mnogo većem intenzitetu, dok su pojedini ski centri otvarali skijališta samo za lokalno stanovništvo.

Ski centri po Evropi su bili zatvoreni, a ono što je bilo otvoreno, bilo je samo za lokalno stanovništvo. Što se tiče nas, kod nas se dosta ljudi bavi skijanjem, neki bi dali deset mora za jedno skijanje. Mi smo lider u regionu, a sa Evropom smo po istim parametrima. Naša gondola je najveći naš projekat, završili smo je šest meseci pre roka. Ona će biti naša odskočna daska - dodao je Ćika.

Sagovornik Pinka, komentarišući letnju sezonu, ističe da se i ove godine očekuje rekordan broj poseta, obzirom na usluge koje se na planinama pružaju tokom letnjih meseci.

- Mi za letnju sezonu očekujemo mnogo, očekujemo da će kao i prošle godine, i ove biti rekordna. Gledamo da obogatimo planinu sa dosta letnjih sadržaja. Imamo dobro poznate sadržaje, možete skijati i leti, bob mašina, bajkovi, izletničke ture, za svakoga ima po nešto tokom leta.