AKTUELNO

Generalni direktor JP "Srbijagas" Dušan Bajatović je istrahao da postoji strah od svetske energetske krize, ali ne u smislu cene, nego u smislu količine.

Bajatović je govoreći o odluci Rusije da zabrani izvoz benzina rekao da to neće štetiti ni rusima, a ni Evropskoj uniji.

- Pričali smo da će biti mnogo šverca, tako je i bilo. Rat ne izgleda kao na filmu. I na frontu - šta će ti borci na forntu, ako nemaš logistiku? Ta geopolitička igra koja se sada dešava nije tako jednostavna. Činjenica da je Evropa postala vazal SAD, jer su u ovom ratu one najviše protitirale - istakao je Bajatović gostujući u Novom vikend jutru kod Jovane Jeremić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, veliki problem su unutrašnje tenzije u SAD.

- Ako neće Rusi da isporučuju Evropi beznin, nego drugi će. Ruska ekonomija nije stradala koliko je bilo planirano. Ratne operacije u Ukrajini se nastavljaju, kao i u Gazi i Jemenu. Postoji strah i od svetske energetske krize, ne u smislu cene, nego u smislu količine - naveo je Bajatović i dodao:

Foto: TV Pink Printscreen

Sumnjam da u razmaženo stanovništvo Evrope postoji neka velika volja, pa čak i kod onih koji primaju plate kao vojnici da idu da ratuju u Ukrajini. Žalosno je što taj sukob uopšte postoji. Mislim da Evropa nema kapacitet za odbranu, već samo da šalje oružje Ukrajini i nastavlja da izaziva Rusiju.

Autor: