AKTUELNO

Proizvođači hrane iz Srbije, 11 kompanija, učestvuje na sajmu GULFOOD u Dubaiju, jednoj od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Sajam se održava od 21. do 25. februara, a nastup organizuju Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije. Ovo je prvi sajam koji se održava uživo u 2021. i od početka pandemije Kovid-19, uz prisustvo predstavnika kompanija koje izlažu na sajmu, uz poštovanje svih mera zaštite.

Marko Selaković iz Privredne komore Srbije, uključio se uživo u TV Vesti sa ovog sajma u Dubaiju i, kako kaže, Sajam je počeo juče, a danas je završen drugi dan, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Ovaj Sajam je najveći u tom delu sveta, a na GULFOOD-u učestvuje 11 kompanija iz Srbije koje su se dosad „lepo predstavile“.

Foto: TV Vesti

- Srbija predsatvlja različite artikle i kompanije koje imaju ambiciju da budu prisutne ili su već prisutne na tržištu Blistog Istoka. Značajno je to što predstavljamo sveže i smrznuto voće i povrće, zdravu hranu, prerenađevina od pirična i kada pogledamo strukutru naših poizvođača ona odslikava našu zemlju – rekao je Selaković, ističući da mu čast kako je Srbija prestavljena na ovom sajmu.

Što se kriterujma za odlazak na ovaj sajam tiče, Selaković kaže da je procedura bila malo drugačija sa obzirom na krizu u svetu zbog pandemije, ali da su svakako postojali zahtevi koje je svako morao da ispuni. 

- Mi smo prozvali proizvođače koji su morali da daju kompletan kocept kako će se prestaviti na sajmu. Do sada se 11 kompanija kvalifikovalo da učestuvje – rekao je on dodajući da se ovog puta sve drugačije odvija sa obzirom na okolnosti sa korona virusom u svetu.

Kako kaže, na polju inovacije srpska komapanija sa ceđenim sokovima i džemovima kvalifikovala kao finalista u domenu zdrave hrane.

Foto: TV Vesti

- Ne samo dobar nastup već i tehnološka inovacija naših proizvođača se dobro predstavila -kaže on da ističući da su se do sada osam srpski komanija inače kvalifikovalo u raznim takmičenjima.

- Nadam se da ću do kraja Sajma moći da podelim sa vama još lepih vesti – kaže Selaković.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794 Supernova - 011 SBB - 023 EON - 023 Total TV - 037 Orion - 603 Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram Youtube!

#Marko Selaković