AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, sa kojim je razgovarao o značaju predstojećih poseta dvojice državnika Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinu i Turskoj, kao i značajnijoj podršci Srbije Republici Srpskoj.

Dogovoreno je da Republika Srbija intenzivira svoju podršku Republici Srpskoj, a na zahtev predsednika Dodika, Srbija će posebnu i veliku podršku pružiti opštinama Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar. Reč je o manje razvijenim opštinama Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, koje su delom stradale u poslednjim zemljotresima, a ta mesta su od posebnog strateškog značaja za celokupan srpski narod.

Predsednik Vučić je rekao da će Srbija pomoći i da će uvek biti uz svoj narod zapadno od Drine, poštujući međunarodne zakone i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Takođe, dvojica sagovornika su ocenili da srpski narod u sferi politike, ekonomije, a posebno kulture i obrazovanja, mora da pruži što jedinstveniji odgovor na savremene izazove. U skladu sa tim, Vučić i Dodik dogovorili su učešće stručnjaka iz Republike Srpske u zajedničkom pisanju udžbenika iz srpskog jezika, istorije i geografije za teritorije Republike Srbije i Republike Srpske.

Predsednik Dodik se posebno zahvalio Srbiji na vakcinama koje je donirala Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

#Aleksandar Vučić

#Milorad Dodik

#Sastanak