AKTUELNO

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima građanima koji su vakcinisani sa dve doze kineskog cepiva preporučeno je da prime i treću dozu.

- U Srbiji se radi istraživanje efikasnosti, odnosno efektivnosti svih vakcina koje imamo – izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Prema njenim rečima, istraživanja se odnose za sve četiri vakcine kojima se u Srbiji sprovodi imunizacija protiv korona virusa - i za Sinofarm, i za Fajzer, i za Spunjik, i za AstraZeneku.

- U ovom trenutku naši pokazatelji su jako dobri. Sve ostalo što se tiče eventualne treće doze prepustila bih stručnim službama da savetuju Vladu Srbije i Krizni štab. U ovom trenutku mislim da se ne razmatra davanje treće doze, ali ako to bude bila preporuka proizvođača to će pre svega biti uzeto u obzir, kao i analize koje mi radimo – istakla je Brnabić.

Foto: Printscreen YouTube/Tanjug News Agency official

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji su takođe koristili „Sinofarmovo“ cepivo protiv korona virusa preporuka je da osobe koje su vakcinisane dobiju i treću dozu kako bi stekle veću količinu antitela koja će ih štititi od kovida-19.

#Ana Brnabić