AKTUELNO

Polako se život vraća u najveći grad na jugu Srbije, sutra se otvaraju kafići i restorani, a zatvara se još jedna privremena bolnica.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je da je po oceni štaba za vanredne situacije grada Niša, po oceni epidemiologa, infektologa i Instituta za javno zdravlje situacija povoljnija i naglasio da je broj obolelih u privremenim bolnicama četiri puta manji.

Kako naglašava, pripremajući se za početak aktivnosti javnog prevoza, testirano je negde oko 340 vozača i konduktera i od njih su trojica bila pozitivna, a nisu imali nikakve simptome i dodaje da je to jedan od pokazatelja koji podržava epidemiološku ocenu grada Niša.

-Danas smo na Infektivnoj klinici imali samo pet pregleda, a juče 11, po različitoj osnovi, a recimo pre dve ili tri nedelje bilo ih je preko 100. Jeste situacija mnogo povoljnija, ali to ne sme nikako da nas zavara. Moramo da poštujemo sve mere i preporuke kako bismo mogli u što kraćem roku da okončamo ovu bitku protiv virusa na što uspešniji način - naglasio je Bulatović za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Što se tiče sutrašnjeg otvaranja kafića i restorana, Bulatović kaže da mora postojati u svim ugostiteljskim objektima vidljivo uputstvo, jasne procedure, protokoli, kao i maske, rukavice...

Kako je istakao, gradski saobraćaj krenuće 8. maja, svi autobusi se dezinfekuju, a tu je i nova organizacija koja će se odvijati po fazama.

#Niš

#situacija

<
'