AKTUELNO

Sutra se zatvara privremena kovid bolnica u Domu učenika srednjih škola u Nišu.

Dr Saša Živić, koordinator privremenih bolnica u Kriznom štabu u Nišu rekao je da je danas iz privremenih bolnica otpušten 61 pacijent. Živić je rekao da su u privremene bolnice u Nišu smešteni svi iz južnog i jugoistočnog dela Srbije.

Dodaje da je u jednom trenutku u četiri privremene bolnice bilo smešteno 800 pacijenata.

Zbog smanjenja broja pacijenata smo stavili u stanje pripravnosti halu Čair i ona je ispražnjena, a sutra ćemo biti u prilici da zatvorimo i drugi objekat, Dom učenika srednjih škola, čiji je kapacitet bio nešto preko 130. Večeras će u Domu ostati samo oko 20 pacijenata, a sutra ćemo ih tokom prepodnevnih časova dislocirati u Dom studenata, pa će tako Niš od sutra imati samo dva objekta koji će biti u funkciji, kao i Halu Čair koja se drži u pripravnosti – kaže za Pink dr Živić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kaže da je nešto više od 350 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom smešteno u privremene kovid bolnice u Nišu, a da će ih prema statistici tokom večeri i noći biti oko 330. 

- Samo kroz Dom učenika, koji je otvoren 15. aprila, prošlo 185 pacijenata, a samo šestoro njih imalo je pogoršanje kliničke slike, te su morali da budu prebačeni u KC Niš. Njih dvadesetak se priprema za transfer u jutarnjim satima, pa ćemo i ovu bolnicu zatvoriti – kaže dr Živić. 

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Dodaje da se narednih dana očekuje trend većeg broja otpusta pacijenata u odnosu na broj primljenih. 

- U poslednja 24 sata hospitalizovali smo samo 15 pacijenata, a otpušten je 61 pacijent. Ako se ovako nastavi, očekujemo da ćemo vrlo brzo zatvoriti još jednu privremenu bolnicu – kaže dr Živić za Pink. 

#Niš

#Saša Živić

#koronavirus

<
'