AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić govoreći o epidemiji koronavirusa u Srbiji rekao je da je naša Vlada preduzetim merama značajno zaustavila širenje koronavirusa.

Vesić je rekao i da je ceo svet preduzeo mere da se ovaj virus ne širi, da su zatvorili kafiće, škole, parkove.

- Naravno da je to glavna vest, a ono što je najtragičnije i najstrašnije je što svaki dan slušamo strašne vesti, posebno iz Italije i Španije, koji imaju po 600, 700 smrti dnevno. To pokazuje koliko je važno na vreme ozbiljno se kao država pripremiti za ovakve situacije i koliko je važno što se Srbija na vreme pripremila - izjavio je Vesić za Novo jutro TV Pink.

Vesić je naveo da su naša Vlada i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vreme izašli sa pravim merama.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pre drugih smo uveli zabranu kretanja, pre drugih smo naše najstarije građane koji imaju više od 65 godina prvo zamolili, a onda doneli odluku da ostanu kod kuće. Na taj način smo bitno zaustavili širenje koronavirusa, jer da to nismo uradili danas bi naša situacija bila mnogo teža - naglasio je Vesić.

Vesić je rekao da nema zdravstvenog sistema na svetu koji je pripremljen da primi sve ljude, to jest veliki broj koliko ulazi u ustanove.

- Organizovali smo se mnogo bolje od mnogo bogatijih zemlja... Sada se vidi koliko su bile važne mere, koliko je bilo važno što su naš predsednik i naša Vlada na vreme upoznali građane sa svim onim što nas čeka i što je najvažnije, oni su slušali epidemiologe - istakao je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, sve mere koje su donete donete su uz saglasnost epidemiloga.

- Na taj način štitimo naše građane, posebno one najstarije, starije od 65 godina, koji su najugroženiji i koji najviše mogu da stradaju od ovog virusa - rekao je Vesić i kazao da su desetine hiljada ljudi spašene donetim merama.

#Goran Vesić

#koronavirus

'