AKTUELNO

Zoran Drobnjak, direktor "Puteva Srbije", povodom početka izgradnje Moravskog koridora kaže da je lepo graditi auto-puteve i da građani Varvarina, Stalaća, Stopanje, Drenove, Adrana, ali i Kraljeva, Kruševca i Trstenika treba da budu srećni.

- Građani Kraljeva i Trstenika treba da budu srećni jer će se raditi korito Južne Morave, neće više nikada poplava da im dođe glave. Put je dužine 112 kilometara i košta 745 miliona evra. Po kilometru je 6,6 miliona što nije mnogo. Taj put zahteva ozbiljnu izgradnju, a godišnji prihodi Puteva Srbije biće oko 30 miliona evra – rekao je Drobnjak za Novo jutro TV Pink.

Kako kaže, deonica od Pojata do Kruševca biće završena za dve godine, a od Čačka do Kraljeva za tri godine.

Foto: TV Pink Printscreen

- Između Kraljeva i Kruševca će se uraditi za četiri godine. To će se raditi istovremeno. Maksimalna brzina biće 130, a biće tolerisano i 150 kilometara na sat. Auto-put će biti širok, trake su 3,75 metara, biće moćan auto-put – kazao je Drobnjak.

Pojašnjavajući šta znači digitalni auto-put Drobnjak kaže da će postojati portal gde će učesnici saobraćaja biti obavešteni kada pada kiša, kada je klizavo, kada je magla, neki udes ispred i da prate temperaturu.

Drobnjak navodi da su Putevi zajedno sa MUP-om napravili to da policija odmah sazna gde je udes i da se preko radija obaveste ustali učesnici  saobraćaju.

Foto: TV Pink Printscreen

Drobnjak je najavio da će Miloš Veliki, deonica Surčin-Obrenovac biti otvorena u sredu.

- Idemo da gradimo Preljina-Požega, da to završimo za jedno dve, dve i po godine, da izbegnemo Ovčarsko-kablarsku klisuru i da odemo na Zlatibor srećni i zadovoljni i nismo umorni. Velika je razlika voziti auto-putem dva sata ili putem B reda duplo više – naglasio je Drobnjak.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Moravski koridor

#Zoran Drobnjak

'