AKTUELNO

Radovi na izgradnji Moravskog koridora počinju 15. decembra na lokaciji u okolini Kruševca. Moravski koridor povezaće sve veće gradove centralne Srbije između Pojata i Čačka - Kruševac, Kraljevo, Trstenik i Vrnjačku Banju.

Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, ističe da će Moravski koridor povezati mesta iz centralne Srbije sa Beogradom.

- Izgradnjom Moravskog koridora mi ćemo povezati Čačak, Preljinu, Adrane, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Kruševac i Ćićevac i onda će svi stanovnici ovih mesta moći veoma brzo da stignu do Beograda, a preko Beograda i do srednje i zapadne Evrope. Ka Nišu ćemo imati mogućnost da preko Severne Makedonije dođemo do Grčke, a preko Bugarske do Turske. Na taj način naša mesta će biti povezana sa svim važnim evorpskim koridorima – kazao je Terzić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako dodaje, to će mnogo značiti ljudima iz ovih mesta, ali značiće i privredi i poljoprivredi naše zemlje. 

- Moći ćemo da izvozimo i naše jabuke, šljive, ali i privredne proizvode u fabrikama koje se otvaraju i u Kraljevu i u Čačku i u Kruševcu. Moravski koridor znači život za ovaj deo centralne i zapadne Srbije koji je decenijama bio zapostavljen – istakao je Terzić.

Jasmina Palurović, gradonačelnik Kruševca, rekla je da će Moravski koridor biti specifičan po tome što će biti digitalni koridor.

Foto: TV Pink Printscreen

- On će mnogo značiti u smislu povećanja bezbednosti saobraćaja i prosto dostupnosti, internet će biti na toj deonici, što mnogo znači. Najbitnije je da je Moravski koridor regulacija Morave, to je izuzetno bitno jer je to plavno područje – kazala je Palurović.

Kako dodaje, sve je urađeno i spremno za početak radova 15. decembra.

#Jasmina Palurović

#Kraljevo

#Kruševac

#Predrag Terzić

'