AKTUELNO

'Ostavila mi je i poruke ispisane na brašnu u šupi "ne nerviraj se" i zvala me telefonom i nešto šaputala, tako da nemam sumnje da je to Milunijin duh, ali ne znam zašto me muči', kaže Blagoje.

U jednu kuću na kraju sela Crnoklišta kod Pirota uvukao se strah. Domaćin Blagoje Pešić (66) plaši se da se njegova Milunija (78) povampirila. U kući mu se poslednjih meseci dešavaju čudne stvari.

Već neko vreme na krovove ove porodice, što na glavnu kuću, što na pomoćne prostorije, pada kamenje, ruše se crepovi, nestaju ovce... Ljudi ne znaju šta se dešava: da li su u pitanju nečastive sile ili je nešto drugo. Bilo kako bilo, prema rečima domaćina, kamenje samo leti.

- Lomi mi crep! Kamenje kao da pada iz vazduha! Njedeljama zabija noževe po zidovima, odvezuje stoku, razmešta krevete, zove me telefonom - priča Blagoje koji se već mesec dana bori sa čudnim pojavama za koje krivi pokojnu ženu Miluniju, koja je umrla prošlog novembra.

Foto: TvPink Printscreen

Foto: TvPink Printscreen

Sve je, kaže, bilo u redu do početka jula, pred Petrovdan. Upravo tada počele su da se dešavaju tuđe stvari.

- Znam da treba do 40 dana da prođe da se povampiri. E sada, da li je u pitanju viša sila nisam siguran. U to inače i ne verujem, ali kamenje mi dolazi niotkuda – priča nam domaćin. Posle ovih priča Blagoje, njegov unuk i sin od straha ne izlaze iz kuće kad padne mrak.

Foto: TvPink Printscreen

Foto: TvPink Printscreen

Meštani Crnoklišta čuli su za ovu priču i kažu da nije baš bezazlena i čak veruju u nju.

A Blagoje svakodnevno obilazi grob svoje pokojne supruge i nada se da može dobiti oproštaj i ako je nešto zgrešio.

Foto: TvPink Printscreen

#Pirot

'