AKTUELNO

Borac za ljudska prva i direktor regionalne NVO ,"Sigurna pozicija" Dejan Nestorović sa grupom velikog broja mladih i uspešnih volontera pravnika, ocenio je da Zdrvstveni sistem Srbije, radikalno unapređen dolaskom ministra Zlatibora Lončara na njegovo čelo.

- Uspesi koje je zdravstvo postiglo su neosponi i jasno vidljivi. U mnogim oblastima, srpsko zdravstvo ide rame uz rame, po standardima istovetnim onim u EU,a po nekim parametrima smo čak i bolji - naveo je Nestorović.

Kako je dodao, mnogima smeta uspeh u zdravstvu, koje je vaskrslo, dolaskom ministra Zlatibora Lončara.

- To, su oni ljudi i političari, koji žele da nas vrate u vreme retrogradnog perioda u kome su se bonice urušavale i kada je život dostojan čoveka u istima bio katastrofalan. Danas, pored novog Kliničkog centra u Nišu, grade se još dva u Kragujevcu i Novom Sadu.Imamo zakon o donatorstvu, imamo banku matičnih ćelija u kojoj je uložen ogroman novac - naveo je Nestorović.

Srbija je dobila Gama nož i još mnogo beneficija koje će vratiti pravo na dostojanstven i lečenje svim gradjanima.

Svake zadnje nedelje u mesecu imamo preventivne preglede. Mnogo toga se uradilo,zahvaljujući upravo ministru Lončaru, koji ima ambicije, hrabrost i ideje da naše bolnice budu kao u Nemačkoj u narednim godinama istakao je Nestorovic za Pink.rs

#Dejan Nestorović

'