AKTUELNO

Borac za ljudska prava Dejan Nestorović, sa velikom grupom pravnika iz novosadske NVO ,,Sigurna pozicija’’, u izjavi za portal Pink.rs, rekao je da najoštrije osuđuje sve oblike fašizma, počev od nasilja, napada na žene, a posebno napade na novinarke.

Nestorović je rekao da osuđuje nasilje, pretnje i upade na privatnu svojinu medijskih kuća, kao i TV Pink, od strane onih kojih su zagovornici da se fašističkom ideologijom i mržnjom dolazi na vlast.

- Ljudi, Musolini je već odavno mrtav. Jedino još u Rimu, njegova unuka sa pojednim ekstremistima brani životno delo,svog dede, Alesandra Musolini, odnedavno poslanica u Evropskom parlamentu, i izaziva zgražavanje čitavog sveta pa i Holivuda - rekao je Nestorović.

On je istakao da, nažalost, najprimitivniji likovi iz unutrašnjosti Srbije, sa retrogradnim stavovima svakodnevno izazivaju haos u Beogradu.

- Nedopustivo je, tolerisanje nasilja, diskrimninacija i maltretiranje žena,premlaćivanje novinarki poput gospođe Gordane Uzelac, širenje mržnje prema LGBT populaciji i gaženje svih civilizacijskih i evropskih vrednosti, od minorne grupe koja identičnim metodama, želi da se dočepa vlasti,ali ne demokratskim putem! - rekao je Nestorović.

Kako kaže, njihovo delovanje nema opozicione elemente, već čiste fašističke u čijem supstratu godinama, leži mržnja.

- Pojedine njihove izjave su zabrinjavajuće i zahtevaju stručnu analizu profesorke dr. Slavice Đukić Dejanović. Cilj tih destruktivnih pojedinaca je da izazovu haos i nervozu u narodu, ali ja verujem u Budućnos Srbije i pobedu moderne, pristojne i radne Srbije -  istakao je Dejan Nestorović.

Ističe da je ubeđen, kao i da veruje da će pobediti radna, moderna, pristojna, nacionalana i demokratska Srbija.

- NVO ,,Sigurna pozicija’’ podržava sve napore premijerke gospođe Ane Brnabić i državnog rukovodstva ka privlačenju što većeg broja investicija, jačanju ekonomije, izgradnji puteva i infrastrukture. Taj proces je nezaustavljiv. Srbija, jednog dana cela će blistati kao Beograd na vodi - istakao je Dejan Nestorović za Pink.rs.

#Dejan Nestorović

'