AKTUELNO

Borac za ljudska prava i direktor NVO "Sigurna pozicija’’ Dejan Nestorović pozdravio je ideju državnog rukovodstva Republike Srbije o osnivanju jake regionalne unije, zasnovane na slobodnom kretanju ljudi samo uz ličnu kartu, kao i jačanje ekonomije, privrede, kulturne saradnje i pomirenja na Balkanu.

Borac za ljudska prava i direktor NVO "Sigurna pozicija’’ Dejan Nestorović pozdravio je ideju državnog rukovodstva Republike Srbije o osnivanju jake regionalne unije, zasnovane na slobodnom kretanju ljudi samo uz ličnu kartu, kao i jačanje ekonomije, privrede, kulturne saradnje i pomirenja na Balkanu. 

"Vest da će Srbija, Albanija i Severna Makedonija ukinuti ekonomske granice i barijere i da će se putovati samo sa ličnom kartom je izvrsna. Ovo rešenje je u biti slobodarsko i u skladu sa Velikom poveljom slobode (Magna carta libertatum). Meni lično, kao kosmopoliti je vrlo značajno da mogu da letujem u Draču ili u albanskoj luci Saranda, bez ikakvih granica. Radujem se što ću svoje prijatelje iz Tirane moći da ugostim u Novom Sadu, jer će im boravak bez otežanih birokratskih formalnosti biti mnogo lagodniji. Vreme je da svi zajedno radimo na boljoj budućnosti regiona i da svim snagama podržimo ideju i osnivanje jake regionalne unije, zasnovane na slobodnom kretanju i jačanju ekonomije i privrede između naših zemalja. Kada prestanu izgovori, onda nastupaju rezultati, uz trajan mir i ekonomsku stabilnost. Bez predrasuda, je mnogo lakše živeti – izjavio je za Pink.rs Dejan Nestorović.

#Dejan Nestorović

#NVO

'