AKTUELNO

Tek rođenu bebu majka je ostavila u taksi vozilu u Vrnjačkoj Banji pod izgovorom da ne sme mužu da kaže da se porodila. Uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera policija je pronašla majku, a beba je dobrog zdravstvenog stanja i nalazi se Kraljevačkoj bolnici.

Taksista Miloš Mitrović je krenuo na zakazanu vožnju kada ga je na autobuskoj stanici zaustavila žena sa dvoje dece i korpom u ruci.

- Sin mlađi je pitao šta je to, ona mu je rekla da je to mačka. Pokušavao sam preko retrovizora da pogledam šta je i o čemu se radi, ali nisam uspeo - ispičao je taksista za Pink.

Kako su se približavali krajnjem odredištu žena je počela da plače govoreći da se porodila i da ne sme bebu da nosi kući.

- Ona je rekla da mora negde da ostavi dete, da ne sme da ga šta i izvodi iz taksija. Pokazala mi je bebu i rekla da je devojčica stara tri dana. Prošlo mi je kroz glavu da će ako je ne prihvatim, ostaviti u parku, pa da me posle grize savest - iskren je taksista.

Miloš je ženu dovezao do centra Vrnjačke Banje, nakon toga je ona iz vozila izašla sa dvoje dece i rekla mu da će se vratiti, međutim to se nije dogodilo.

Taksista je bebu odvezao do Doma zdravlja u Vrnjačkoj Banji, odakle je beba prevezena na odeljenje neonatologije u Kraljevačkoj bolnici.

Kako saznajemo beba je dobro zdravstvenog stanja, a odmah je uključena u terapiju koja se primenjuje za bebe rođene van bolnice.

O slučaju je obavešten Centar za socijalni rad, kao i policija koja je pronašla ženu. Kako nezvanično saznajemo reč je o ženi iz okoline Smedereva koja već ima sedmoro dece.

#Beba

#Taksi

'