AKTUELNO

Član vladine komisije za istraživanje slučajeva nestalih beba Radiša Pavlović izrazio je sumnju da se u drugom zamrzivaču u kraljevačkoj Opštoj bolnici "Studenica", u plastičnim kesama, nalazi više od 30 tela beba.

- Prema mojim insajedrskim informaijca, koje sam imao i za prvi zamrzivač, u drugom se nalazi više od 30 beba. Drugi zamrzivač je pun plastičnih kesa – rekao je Pavlović za Pink.

Kako je dodao, otvoren je samo prvi zamrzivač, i to manji, a u kojem je nađeno 13 beba.

- Tražili smo ozbiljnu istragu, naišli smo na veliki otpor i u bolnici “Studenica” i u tužilaštvu – tvrdi Pavlović i ističe da je Udruženje "Za istinu i pravdu o bebama" tražilo da oba zamrzivača budu zapečaćena i da se utvrdi njihov sadržaj.

Dijana Micić, majka bebe za koju je rečeno da je preminula nakon porođaja pre dve godine, a za koju se veruje da se nalazi u zamrzivaču u kraljevačkoj Opštoj bolnici "Studenica", sa još 12 beba podnela je krivičnu prijavu zbog sumnje da je došlo do nesavesnog lečenja ili zloupotrebe položaja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ili je moj porođaj izazvan namerno ili greškom lekara. Bebu sam videla kada sam se porodila oko 6.10 stai, a oko osam su došli u vizitu i sapštili mi da je dete poslato na obdukciju – navela je Micić koja je smatrala da je takva procedura.

Kako je navela, u bolnici joj je rečeno da dođe posle 40 dana po papire od obdukcije.

- Nismo dobili ni kompletan izveštaj od obdukcije. Navodi se samo da je dete rođeno živo i da je posle dva minuta umro usled ekstremne nerazvijenosti pluća. Datum i vreme rođenja piše, ali ne piše vreme smrti – ukazala je ona.

Micić je zatražila da joj se da telo bebe, uz prethodnu DNK analizu, kako bi je sahranila. Milanka Momčilović iz Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" kaže da su pojedinci pokušali da zataškaju ovaj slučaj.

Za više detalja pogledajte snimak:

#Bebe

#Kraljevo

'