AKTUELNO

Borac za ljudska prava i direktor novosadske NVO,, Sigurna pozicija’’i poznato TV lice, Dejan Nestorović uputio je punu podršku Vladi republike Srbije, ka uspešnom postizanju trajnog istorijskog sporazumnog rešenja između srpskog i albanskog naroda na Kosovu i Metohiji u 2019 godini.

- Trajni mir, bezbednost i pomirenje moraju biti prioriteti, na Balkanu, pre svega među mladim ljudima. Budućnost moramo da gradimo na ekonomiji, kulturnoj i sportskoj kompeticiji i razmeni, kazao je Dejan Nestorović za Pink.rs i dodao:

Vreme ratova, teških reči i skandala, treba da je u dalekoj prošlosti. Vreme je za hrabrost, i odvažne odluke, bez predrasuda. Poštovanje ljudskih prava je vrlo značajno, kao evropski kodeks ka čijoj što savršenoj primeni težimo. Samo sa jakom infrastrukturom,sa dobrim putevima,sa boljim standardom možemo još jače i bolje osigurati primenu prava, kroz dobar život svih nas - istakao je Nestorović.

On je rekao da se NVO,,Sigurna pozicija ’’ zalaže za takvu budućnost, u kojoj za deceniju, dve, srpska i albanska omladina će biti pomirena, zajedno će moći da pravi biznise i razmenu robe i kapitala u svim segmentima.

Foto: Privatna arhiva/Pink.rs

- Vreme je za pomirenje i prosperitetnu budućnost, zajedničku budućnost u Jugoistočnoj Evropi. Starjije generacije su se gledale kroz snajpere, a mi moramo da se gledamo kroz znanje, kapital i kulturne vrednosti. Ova vlada, je postigla značajne rezultate, pogotovu na polju zdravstva i savremene medicine. Gospodin ministar Zlatibor Lončar je primer, da predrasude ne postoje, da se permanentni rad isplati,da se skupa oprema i retki lekovi mogu obezbediti, i da se vraća dostojanstvo pacijenta. A, to što su naši medicinari najtraženiji u Nemačkoj, je samo dokaz koliko smo jaki i puni znanja i veština u ovoj oblasti. Građane raduje opremanje kliničkih centara u Kosovskoj Mitrovici, kao i izgradnja savremenih bolnica po čitavoj Srbiji u narednim godinama - izjavio je Dejan Nestorović.

Nestorović ističe i uspehe naše diplomatije

On kaže da pored regionalnih, izuzetan značaj zauzima ponovno uspostavljanje bilateralnih odnosa na kojima radi gospodin Ivica Dačić sa mnogim pre svega afričkim zemljma.

- Intezivni bilateralni odnosi koje naša diplomatija temelji, ka mnogim afričkim zemljama su od izuzetnog značaja, a posebno treba istaći da mi kao gradjani oćekujemo direktne avio linije ka Rabatu i Kazablanci, kao i otvaranje diplomatskog predstavništva republike Senegal u Beogradu. Izuzetnog sam ubeđenja da će Srbija za deset godina biti zemlja u kojoj će svi poželeti da dođu, a mnogi da ostanu - naglasio je Dejan Nestorović.

#Dejan Nestorović

#Srbija

'