AKTUELNO

Borac za ljudska prava i direktor NVO ,,Sigurna pozicija’’, Dejan Nestorović, nikada ne odustaje u svojim abicijama i planovima za bolju budućnost društva u Srbiji.

- Pomirenje naroda Balkana, od izuzetnog je značaja za dalji napredak, kako Srbije, tako i čitavog regiona. Ono je ne samo ključ, već i uslov bez koga se ne može (conditio sine qua non), uslov srećne i stabilne budućnosti, sadašnjih i nastupajućíh generacija - istakao je za Pink.rs Dejan Nestorović.

U Beograduje održana je prva javna rasprava o pomirenju naroda na Balkanu, pod sloganom ,,Bez predrasuda!“, a koja predstavlja svojevrsni TV format, s učešćem izuzetno uspešnih mladih ljudi i uvaženih erudita iz čitavog regiona.

Foto: Privatna arhiva

Učesnici TV panela bili su ministar u Vladi Republike Srbije, Prof. Dr. Slavica Đukić Dejanović, Hafiz Irafan Malić iz Novog Pazara, Don Ante Žderić iz Splita i vojno-politički analitičar, Vlade Radulović.

Pomirenje na Balkanu je ipak moguće, ako se mladost, mudrost, iskustvo, znanje i energija istog naroda, različitih imena i veroispovesti, udruže. Zato, pre svega, moraju da se upoznaju bez predrasuda. Iskrena vera u pomirenje zarad bolje budućnosti, prava je motivacija za solidarnist, sabornost, pravdu, međusobnu ljubav i poštovanje među svim narodima Balkana.

Foto: Privatna arhiva

Bitno je odakle si, jer upravo razlike čuvaju identitet i na taj način nas povezuju u naporu prevazilaženja sukoba, zarad mirnog suživota i napretka u svim oblastima.

- Mir i stabilnost, predstavljaju imperativ nad imperativima - naglasio je Dejan Nestorović, koji je bio moderator zajedno sa Danom Šćepović.

#Dejan Nestorović

#Dijalog

'