AKTUELNO

Borac za ljudska prava i direktor NVO „Sigurna pozicija“ Dejan Nestorović uputio je apel svim građanima da ne nasedaju na provokacije onih koji žele da destrukcijom dođu na vlast 13 aprila.

- Samo jaka Srbija, je stabilna Srbija, mira i prosperiteta. Ne smemo da šaljemo lošu sliku u svet, fašističke poruke pojedinaca, najstrožije sankcionisati. Vreme je da svi pokažemo snagu i pristojnost društva i da zajedno pošaljemo poruku svetu, da je Srbija zemlja slobode, otvorenih vrata za sve, i društvo civilizaciskih evropskih vrednosti - rekao je za Pink.rs Nestorović i dodao:

- Ista prava za sve, sloboda i mir nemaju cenu. Neki ljudi čija imena ne želim da pominjem, jer su nebitni, ali su na žalost njihove reči fašističke,i opasne po sve nas.Ti retrogradni marginalci, zaslužuju najveću osudu,pogotovu kada vredjaju žene i pripadnike manjina. Danas svi zajedno moramo da pokažemo snagu,i da kažemo da ih se ne plašimo. Više niko ne sme i ne može da širi strah po Srbiji. Musoliniji je odavno mrtav!

Prema rečima Nestorovića, umesto, razbijenih izloga, trebamo poslati sliku, budućnosti Srbije u svet, a to je, kako je dodao, prelep kompleks zgrada Beograda na vodi, nove moderne bolnice, autoput Sarajevo-Beograd-Drač, i slike mnogih drugih kapitalnih projekata koji su u galopirajućoj ekspanziji. .

- Uže jezgro Beograda postaje srpski Šanzelize. I to je realnost, koju više ništa i niko neće moći da zaustavi. Budućnost Srbije, leži u dve rečenice moderni gradovi i razvijena asfaltirana sela, postaju realnost na koju smo čekali decenijama - istakao je Nestorović.

#Dejan Nestorović

#Srbija

'