AKTUELNO

Posle vesti da je srpskoj folk zvezdi Aleksandri Prijović, koja je napunila pet zagrebačkih arena i zakazala isto toliko koncerata u Osijeku, otkazan koncert u Zadru, gde je nepoželjna, ponovo se digla velika prašina i priča o tome koji su sve srpski izvođači naišli na velike neprijatnosti u susednoj Hrvatskoj.

Poslednjih meseci slični problemi zadesili su Dragana Kojića Kebu, Anu Bekutu, Zoranu Mićanović, Sašu Kovačevića, Gogu Sekulić i mnoge druge, a ono što je posebno interesantno jeste da pevačica narodne muzike Nada Topčagić pune tri decenije ima zabranu gostovanja u Hrvatskoj.

Ova odluka tamošnjih vlasti na snazi je od početka devedesetih prošlog veka, i to zbog toga što je, kako su tamošnji mediji pisali, navodno tokom rata pevala antifašistima i četnicima u Vukovaru nad leševima pobijenih Hrvata.

Beograd je jedno veliko srce koje prihvata sve! Hrvatski pevači su ovde toliko propraćeni i dobrodošli, a nas proteruju kao bubašvabe. U Hrvatskoj ne pevam od 90-ih, jer sam zabranjena. Ne bih otišla, pa sve i da umirem od gladi, jer imam svoj ponos! Zašto njihovi pevači koji ovde zarađuju ne stanu u odbranu naših? Jezivo, tamo zaborava nema - izjavila je pevačica pre nekoliko godina.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

To su bila vremena kada je pao Vukovar. Ja 30 godina zbog Vukovara nisam bila u Hrvatskoj. Ispalo je da sam ja išla tamo i ubijala. Bila je grupa pevača, ko je sve bio tamo to nije bitno. Išli smo autobusom kao onaj iz "Ko to tamo peva". Mi smo otišli kada je Vukovar pao, tu noć, nije bilo struje. Dolazi vojska, a mi na sceni. I dolazi čovek iza mene stavlja mi kapu, kokardu i dolazi Anica LIber koja je iz Hrvatske i nose mi sliku koju je objavio CNN - rekla je Nada.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: pink.rs