AKTUELNO

Patrijarh Porfirije pre dva dana oprostio se putem društvenih mreža od čuvenog glumca Milana Laneta Gutovića, koji će danas biti sahranjen u Kumodražu, a budući da je sprečen da i lično prisustvuje glumčevoj sahrani, svim prisutnima, koji su došli da ga isprate na večni počinak, obratio se porukom.

Njegove reči izmamile su suze Lanetovoj porodici, mnogobrojnim prijateljima i kolegama koje se danas opraštaju od njega.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Žalostan je bio i apsostoli su na njegovu molbu grob otvorili, kako je to inače i običaj, da i on primi blagoslov majke božije i da je celiva. Ovo nije praznik samo na današnji dan, da žalimo zato što nam jedan čovek odlazi iz našeg naručja, koji nam je život uveseljavao, koji nam je sebe davao, za trpezom hranio kao majka decu. Trideset i nešto godina bio sam u njegovom domu, toplinu njegovu ne mogu nikad da zaboravim. On je najčešće bio retko kad nasmejan, uvek ozbiljan, ali mi svi, samo jednu reč kad progovori ili kada ga vidimo, kod nas izaziva veliku radost i smeh - bile su pročitane reči patrijarha.

Autor: D.T.