AKTUELNO

Evo da li će doći da ga zajedno isprate na večni počinak!

Princ Filip, vojvoda od Edinburga i suprug kraljice Elizabete Druge, preminuo je u subotu, 9. aprila. Poznato je da je princ, koji bi ovog juna slavio 100. rođendan, bio narušenog zdravlja već neko vreme, te da je bio čak i u bolnici. No, kraljica mu je ispunila želju, te je poslednje dane proveo u zamku Vindzor, okružen najmilijima.

Foto: Tanjug AP/Matt Dunham

Otkako je princ Filip preminuo, spekuliše se o tome kako će se održati njegova sahrana i ko će moći da joj prisustvuje. Bakingemska palata se sada oglasila, te je istaknuto da će se sahrana održati 17. aprila. Kako se navodi, biće ispoštovane njegove želje da sahrana ne bude velika. Kraljica Elizabeta je već odobrila sve planove.

Foto: Tanjug AP/Fiona Hanson

Mnogi su se pitali da li će sahrani prisustvovati princ Hari i njegova supruga Megan Markl, a sada je i to otkriveno. Naime, kako se navodi, princ Hari će prisustvovati sahrani svog dede, dok će Megan ostati u Americi, gde njih dvoje žive, jer nije dobila odobrenje lekara da putuje, s obzirom na to da je u drugom stanju. Kako se navodi, princ Hari je već stigao u Veliku Britaniju.

Foto: Tanjug

Autor: N.V.