AKTUELNO

Danas se održava sahrana glumca Milana Laneta Gutovića, koji je umro u 75. godini na VMA, posle teške bolesti. On će biti sahranjen u porti Crkve Svete Trojice u Kumodražu, gde počivaju i njegovi roditelji.

Od njega se danas opraštaju mnogobrojni poštovaoci njegovog lika i dela, kolege glumci, ali i porodica, koja je neutešna zbog velikog gubitka, a prizor koji je rastužio sve jesu njegovi sinovi Jakov i Spasoje, na čijim se licima video nemerljiv bol koji osećaju zbog očeve smrti.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Podsetimo, čuveni glumac je sinove dobio u svom drugom braku sa Biljanom Knežević, dok iz prvog braka ima dve ćerke, Nevenu i Milicu.

Laneta na večni počinak ispraćaju brojne kolege, među kojima su Andrija Milošević, Aleksandar Srećković Kubura, Vesna Trivalić, Dragan Petrović, Irfan Mensur, Voja Brajović, novinarka Vesna Dedić...

Foto: E-Stock, Pink.rs

Milan Lane Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao. Lanetovi roditelji su bili prosvetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvek bila zaštitnički nastrojena.Želeo je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen. Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom.

Foto: Pink.rs/Andrej Nihil

Autor: D.T.