AKTUELNO

Danas će biti ispraćen do večne kuće.

Glumac kojeg je cela Srbija upamtila po ulozi čuvenog Popare u kultnoj seriji ''Srećni ljudi'' Zoran Rankić preminuo je pre dva dana nakon duge i teške bolesti u staračkom domu u 84. godini.

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Zoran će danas biti sahranjen na Novom bežanijskom groblju, a on je od porodice imao samo sestru koja se među prvima pojavila na groblju.

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Vlasta Velisavljević stigao je na groblje kako bi uputio poslednji pozdrav svom kolegi, a pojavila se i glumica Ljiljana Lašić. Velisavljević nije mogao da sakrije suze nakon opela.

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Rankić je rođen u Derventi (BiH) 1935. godine. Bio je prvak Beogradskog dramskog pozorišta, satiričar, dramski pisac, reditelj, aforističar i pesnik. Bio je najpoznatiji po ulogama Nikole Kalabića u mini TV-seriji "Poslednji čin" i Žarka Popare u TV-seriji "Srećni ljudi". Ostvario je 26 uloga na filmu i televiziji i više stotina na radiju, a bio je poznat i po izvanrednim interpretacijama poezije na brojnim književnim večerima. Pozorišnu karijeru započeo je u Narodnom pozorištu u Sarajevu, čiji je bio član do 1960. godine. U malom pozorištu Sarajevo bio je od 1971. godine, u Savremenom pozorištu Beograd od 1961—1975. godine, a u Beogradskom dramskom pozorištu od 1975—1999. godine. Prvu televizijsku ulogu dobio je u filmu "Sektor D" 1962. godine, a naredne godine pojavio se u televizijskoj seriji "Šest svečanih pozivnica".

Prvu televizijsku ulogu dobio je u filmu "Sektor D" 1962. godine, a naredne godine pojavio se u televizijskoj seriji "Šest svečanih pozivnica". Rankić je autor zbirki pesama "Aorist" i "Ekser" (2006). Objavio je i knjige aforizama: "Doviđenja, kako ste?" , "Aforizmi" "Balkanski nervčik" "Ovde kiša, ali i Srbija" i "Kod cara u podne". Aforizme je objavljivao u mnogim dnevnim novinama i časopisima.

Autor: Pink.rs

#Zoran Rankić

'