AKTUELNO

Kralj narodne muzike ispraćen do večne kuće.

Legenda narodne muzike Šaban Šaulić sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Potresna scena na groblju naježila je sve koji su došli da se poslednji put oproste od tragično nastradalog Šaulića, a sanduk sa posmrtnim ostacima kralja narodne muzike spušten je u grob sa aplauzom i govorom njegovog sina Mihajla.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Pored toga, najveće harmonikaške legende imale su težak zadatak. Mirko Kodić, Miša Mijatović i Aleksandar Sofronijević, Šabanovom pesmom ''Ne plači dušo'', koju je posvetio svojoj ženi Gordani, ispratili su legendu do večne kuće. Dok su svirali ovu pesmu, bili su na ivici suza.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Jecaji porodice Šaulić su se prolomili Novim grobljem, a neutešna Šabanova udovica Gordana jedva je stajala na nogama, dok su je pridržavali sin Mihajlo i ćerke Ilda i Sanela.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Sahrana je obavljena bez sveštenih lica.

Pogledajte snimak potresnog govora Mihajla Šaulića na očevom grobu:

Podsetimo, Šaban Šaulić nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći 17. februara u Nemačkoj, a danas je održana komemoracija u Skupštini grada, nakon čega je kralj narodne muzike sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Autor: Pink.rs

#Šaban Šaulić

'