AKTUELNO

Marko se branio ćutanjem.

Marko Puzić (28) koji je juče u porodičnoj kući u Bogatiću golim rukama sa više udaraca usmrtio majku, i pretukao svoju babu, sinoć je saslušan.

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, on se branio ćutanjem.

Brutalnom prebijanju prehodila je jurnjava po dvorištu, a Marko je prilikom hapšenja bio u nervnom rastrojstvu. U ovom postupku biće sprovedeno veštačenje, kako bi se utvrdili uzroci i detalji kako je došlo do ove užasne porodične tragedije

- Ja sam mislila da je njemu pozlilo, pa sam prišla da pomognem. Onda sam čula da on viče: “Ja sam Isus, ja sam Isus! Onda je pošao prema meni i pitao: “Je l' ideš sa mnom?” Kad sam videla to izobličeno lice, penu na ustima i zamućen pogled, ja sam potrčala u dvorište jer mi je tamo bila snaha u osmom mesecu trudnoće, pa sam se plašila da nju ne povredi – priča komšinica koja se našla na ulici odmah posle tragedije.

Marko je živeo u kući sa majkom, ocem i bakom. Kobnog dana svoju majku je pretukao nasmrt, a prilikom hapšenja pružaio je otpor. Policija je na mestu zločina zatekla babu u lokvi krvi. Prema nezvaničnim informacijama, majka je odmah preminula od zadobijenih povreda, dok je baba prevezena u bolnicu.

Foto: Printscreen Facebook/Marko Puzic

Bila je to, kako pričaju komšije, skladna porodica. Međutim, za njega kažu da je bio pomalo neobičan.

- On nije nigde radio. Verovatno se negde tražio, ali nije mogao da se pronađe. Poslednje dve godine ja nisam išla kod njih kući. Ono što znam je da ima sestru i da su oboje bili jako dobra deca i đaci – priča komšinica.

Komšije pričaju da se Marko bavio sportom, a često su ga viđali da kroz varoš vozi bicikl. Užasnoj tragediji, kako se priča u ovom mestu, prethodili su porodični problemi.

- Sestra je trebalo da se uda. Priča se da su roditelji podigli kredit da bi pravili svadbu, a on se bunio što se sve daje sestri. Ona je, navodno, hteo da nastavi školovanje jer se bavio programiranjem – pričaju komšije.

Kako saznajemo, u policijskoj evidenciji nije bilo prijava, a Marko nije imao sukoba sa zakonom.

#Bogatić

'