AKTUELNO

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem.

U Vranju je Marku Cvetkoviću (21) iz Ružića kod Vladičinog Hana produžen pritvor za još 30 dana zbog sumnje da je 1. januara oko 19 časova seksualno zlostavljao komšinucu D. M. (15).

Viši javni tužilac u Vranju Danijela Trajković saopštila je da je u toku postupak DNK veštačenja.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju Leposava Jovčić ističe da su saslušani oštećena maloletnica i svedoci iz planinskog sela Ružić.

Poznat policiji

Cvetković je završio samo osnovnu školu, bavi se poljoprivredom, sečenjem šume, prodajom drveta, kao i sezonskim građevinskim poslovima. On je od ranije poznat vranjskoj policiji zbog krađa, siledžijskog ponašanja i kafansih tuča, zbog čega su meštani izbegavali susrete sa njim, za koga kažu da je "uvek spreman da pesnicama rešava rasprave".

Lekari Zdravstvenog centra u Vranju dostavili su Višem javnom tužilaštvu medicinsku dokumentaciju, u kojoj je potvrđeno da je napasnik maloletnici naneo povrede po glavi i nogama. Ginekološki pregled potvrdio je da je devojčica pretučena i silovana.

Inače, osumnjičeni i silovana devojčica su komšije, a kako pričaju njihovi poznanici oni su bili u ljubavnoj vezi i zbog toga su svi u šoku što je Cvetković počinio ovo teško krivično delo.

Pre brutalnog silovanja, Marko Cvetković je ispred porodičnog dvorišta sreo maloletnu komšinicu i nagovorio je da svrati. Pošto je namamio maloletnicu, strgao je sa nje odeću i na silu je odvukao do šupe u dvorištu. Uprkos opiranju i molbama devojčice, nasilnik se u šupi nad njom seksualno iživljavao gotovo sat vremena. Posle silovanja i batinanja, preplašena devojčica pobegla je svojoj kući gde se kasnije poverila majci. Policiji je silovanje prijavljeno sutradan, 2. januara.

Posle seksualnog iživljavanja, napasnik je zapretio maloletnoj žrtvi da o brutalnom seksualnom činu nikome ne sme da priča. Međutim, pošto ga je devojčica prijavila policiji, napasnik se jedno vreme krio od policijske patrole, ali je ubrzo uhapšen.

Pink nastavlja inicijativu Stop nasilju!

I. P.

#Pritvor

#Silovanje

#Sud

#Suđenje

'