AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za Pink da Beograđani poštuju zabranu kretanja, kao i da će Grad Beograd dorinerti tome da se što više ljudi dnevno testita na koronavirus.

- To je jedini i najbolji način da se suprotstavimo epidemiji i da epidemiju zaustavimo. Socijalna distanca je ključna mera. Znam da nije lako, ali je važno da sedimo kod kuća ovih nekoliko nedelja - rekao je Vesi.

Prema njegovim rečima Grad Beograd na ulicama prestonice ima raspoređwnih 1.090 radnika u 308 vozila.

Foto: TV Pink Printscreen

- Najviše je radnika gradske čistoće na ulicama, njih je oko 450. Imamo 150 cisterni kojima se čiste ulice i kamione kojima se odnosi smeće. Tu je i oko 300 radnika vodovoda, jer građani moraju da imaju vodu. Grejanje mora da funkcioniše, koridorski saobraćaj mora da fukncioniše - naveo je Vesić.

On je naglasio da su to stvari koje bez obzira na vanredno stanje moraju da funkcionišu.

- Svi zaposleni su maksimalno zaštićeni. Beograd funkcioniše onako kako treba i svi građani moraju da dobiju osnovne komunalne usluge - naglasio je Vesić i dodao da su gradske opštine angažovale preko 20 privatnih kompanija koje se bave dezinfekcijom ulaza i blokovskih prostora.

- Centar za Biocide Beograda radiće 1.000 tetova na koronavirus nedeljno i na taj način će se rasteretiti Torlak - naveo je Vesić.

#Beograd

#Goran Vesić

#korona

'