AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd raspisao tender za izgradnju Doma zdravlja u Borči.

Sredstva za izgradnju ovog doma zdravlja obezbedila je uglavnom Republika Srbija jer su ove zdravstvene ustanove od juna prešle u nadležnost Republike. Kako je grad započeo ovu investiciju pre stupanja na snagu zakona, nastaviće investiciju uz finansiranje Republike Srbije, rekao je Vesić.

Prema njegovim recima, preneo je Beoinfo, izvođač će biti izabran do kraja godine i radovi na Domu zdravlja počinju prvih dana proleća.

Vrednost radova je oko 650 miliona dinara, objekat će imati 7.000 kvadrata, a rok za završetak je 12 meseci od početka izgradnje.

Nova zdravstvena stanica biće izgrađena u Ulici Koste Manojlovića, između pijace, biblioteke i pošte, a više od 150.000 građana na levoj obali Dunava konačno će dobiti savremenu zdravstvenu zaštitu, poručio je Vesić.

On je dodao da će se u novooizgrađenoj zdravstvenoj ustanovi nalaziti službe za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, žena i odraslih sa preventivnim centrom.

- Vodiće se računa o spajanju srodnih sadržaja, a planirano je da budu razdvojeni putevi bolesnih i zdravih, kao i dece i odraslih. Na drugom spratu određena je izgradnja laboratorije i službe za fizikalnu medicinu. Dok će na trećem spratu biti smeštene ordinacije interne medicine, psihijatrije, oftalmologije, otorinolaringologije i stomatologije -  rekao je Vesić.

#Goran Vesić

'