AKTUELNO

Mislim da je ključ svega biti svoj i preneti emociju na sebe i ostale, a to je moguće jedino tako što ćeš potpuno da uđeš u pesmu i učiniš je svojom, rekao je ovaj takmičar.

Roko Blažević je učesnik "Pinkovih zvezdica" iz Splita koji je svojim dosadašnjim nastupima članove stručnog žirija dovodio do suza. U prvoj emisiji četvrtog kruga Roko je još jednom pokazao neverovatne glasovne sposobnosti, a članovi žirija nisu mogli da sakriju suze kao ni oduševljenje ovim petnaestogodišnjakom. U intervjuu za Pink.rs Roko otkriva kako se priprema za nastupe, da li je očekivao ovakve reakcije publike i žirija i još mnogo toga…

Pevam doslovno otkad znam za sebe. Oduvek sam pevušio po kući i gde god da sam bio, ali sam ozbiljnije počeo sa pevanjem tek pre nekoliko godina i shvatio da je pevanje moja najveća ljubav i da time želim da se bavim - rekao je Roko Blažević.

Foto: Printscreen Youtube

Ovaj takmičar je već nakon prvog nastupa uspeo da privuče veliku pažnju članova stručnog žirija koji nije krio oduševljenje njegovim izvođenjem pesme "Caruso" koju u originalu izvodi Andrea Bočeli. Ipak, Roko je priznao da je imao tremu:

- Najviše sam se plašio Goce jer, što sam propratio, video sam da je ona onako nekad brutalna, ali realna, a na kraju mi je baš to postalo kod nje najdraže jer je direktna i kaže sve onako kako i jeste. Mislim da kod svakoga postoji nekakva vrsta treme. Kod mene je to više uzbuđenje nego nekakav strah. Uvek jedva čekam da izađem na binu, jer kad sam na bini osećam se kao kod kuće.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Mladi Splićanin je u prvoj emisiji četvrtog kruga otpevao pesmu Lare Fabian "Je t'aime" i ponovo uspeo da izazove snažne emocije kod članova žirija. Ipak, ovakvim reakcijama se nije nadao.

Pa nisam se nadao ovakvim reakcijama i svaki put me takve reakcije podstiču da napredujem i budem sve bolji. Mislim da je ključ svega biti svoj i preneti emociju na sebe i ostale, a to je moguće jedino tako što ćeš potpuno da uđeš u pesmu i učiniš je svojom. Pre svakog nastupa ispraznim misli i razmišljam samo o tome da idem na scenu da uživam i dam sve od sebe - iskren je bio Roko Blažević.

Foto: Printscreen

Ovaj takmičar je objasnio da mu porodica i prijatelji pružaju puno podrške, ali da to nije slučaj sa svim profesorima u školi.

- Neki profesori dosta neozbiljno shvataju moje pevanje, ali nadam se da će i oni s vremenom shvatiti koliko mi je bitno i koliko mi pevanje ulepšava život - rekao je Roko.

Foto: Printscreen

Iako ima samo 15 godina, Roko već sada zna čime bi voleo da se bavi u budućnosti.

Definitivno želim da se bavim muzikom. Ako i ne uspem kao pevač, želim da se bavim bilo kojom granom muzike jer je muzika ono što me pokreće. Moj pevački uzor je Kristina Agilera i samo slušajući nju, mislim da svako može puno da napreduje - otrkio je ovaj takmičar "Pinkovih zvezdica".

- Inače slušam uglavnom strani pop i balade jer u njima se nekako najviše pronalazim. Mislim da balade imaju najlepše melodije i tekstove i kriju najveću emociju, ali takođe sam uvek i za neke življe stvari. Malo roka nikome ne može da naškodi – krot smeh nam je rekao Roko.

Ukoliko ste propustili poslednji nastup Roka Blaževića u "Pinkovim zvezdicama", sada možete uživati u njemu...

Autor: J. Vučić

#Pinkove zvezdice

#Roko Blažević

#Takmičar

'