AKTUELNO

Mesečeve mene predstavljaju četiri faze kretanja Meseca oko Zemlje. Ono što vidimo nekada kao ceo i okrugao (pun Mesec), nekada kao tanki srp (mlad Mesec), jeste pojava koja je oduvek golicala ljudsku maštu.

Mesecu su pripisivana razna mistična, pa čak i magična svojstva, a čak je i nauka dokazala da Mesec ima sposobnost da utiče na plimu, oseku i uopšte sve vode, pa tako i na čoveka, čije se telo sastoji od 70 odsto vode.

Foto: Pixabay.com

Prema statistici, u vreme punog Meseca rađa se najviše beba, a, kako kažu psihijatri, tada su problem sa pacijentima najčešći i najveći. Prema rečima kriminologa, kada je Mesec pun, dešava se najviše zločina.

S druge strane, astrologija ima nekoliko saveta za to šta je dobro planirati i uraditi u vreme mesečevih mena.

Foto: Pixabay.com

Mlad Mesec je odličan za započinjanje novih poslova, za upoznavanje koje se može pretvoriti u ljubav, za sejanje bašti i njiva, za kupovinu većih stvari u kući, za početak gradnje kuće, za venčanja i krštenja. Ukratko za sve što treba da raste i da da plod. Dobro je i šišati se da kosa bude bujnija i jača, izbaciti stare stvari iz kuće, nekome nešto pokloniti.

Sutra je poslednja faza (poslednja četvrt) - najbolje vreme za vraćanje dugova i pozajmica, rešavanje opterećujućih obaveza i završetak bilo kojih započetih radova. Dobro je da na ovaj dan počnete da se odvikavate od neke štetne navike, jer tada obično i uspete. Trebalo bi pomiriti se sa zavađenom osobom i zatražiti oproštaj od nekoga sa kim ste imali probleme. Upravo se na ovaj dan posvađani parovi najčešće i mire.

Postoji još jedan ritual koji naš narod vezuje za ovu fazu, a tiče se novca – kad vidite mesec, otvorite svoj novčanik, gledajte u mesec i pljuckajte u novčanik, kako bi se napunio novcem.

Foto: Pixabay.com

Prema rečima astrologa, ako ste rođeni za vreme ove četvrti Meseca, to ukazuje da ste veoma misteriozni, te da sve što radite, radite na sebi svojstven način. Do željenog cilja dolazite izokola, ali ste snalažljivi i odmereni.

#Astrologija

#Mesec

#Novac

'