AKTUELNO

Mesec ima jak uticaj na telo ali i psihu, i taj uticaj je najjači, kada je mesec mlad ili pun. Mlad Mesec je početak novog ciklusa, a pun Mesec njegov kraj, i svaki put kada je mlad Mesec, na to treba da obratimo pažnju. Ovog puta, mlad Mesec u Jarcu, prvi u ovoj 2019. godini, koji otpočinje 6. januara, doneće brojne promene, koje ćemo osetiti u narednih 28 dana.

U nastavku saznajte, šta nas čeka u narednih 28 dana pod uticajem mladog Meseca u Jarcu.

Mesečeve mene su oduvek uticale na čoveka a posebno su jaki uticaji mladog i punog Meseca, pa tako kada je Mesec mlad, to označava početak nekog novog ciklusa. To je period rasta energije, pa je dobra prilika za neki novi početak, jer će imati trajnost. Bilo da su u pitanju neke manje odluke, zdrave navike ili korenite promene, važno je istrajati, jer ima perspektivu.

U zavisnosti od toga, u kom se znaku nalazi mlad Mesec, treba da se obrati pažnja na kom polju je dobro započeti nešto novo. Ovog puta, mlad Mesec u Jarcu, prvi u ovoj godini, a prvo što nam pada na pamet jeste ambicija.

Foto: Pixabay.com

Ako ste imali neke veće planove, koji obuhvataju veći vremenski period, sada je vreme da ih započnete. Ako se osećate veoma ambiciozno, to je taj momenat mladog Meseca koji treba da iskoristite.

Kako ovaj mladi Mesec dolazi na samom početku godine, u vreme kada krećemo sa svim onim novim odlukama, planiranim za novu godinu, odličan je momenat da sagledamo širu sliku i vidimo šta je ono što želimo na duže staze. Na energetskom nivou, može se reći čak i da je baš ovaj momenat mladog Meseca zapravo, početak nove godine.

Imajte u vidu da se najviši ciljevi dostižu malim koracima, i srećom, Jarac je znak strpljivosti, metodičnosti i organizacije, pa vam ovo neće teško pasti. Budite strpljivi i marljivi, i ukoliko vam se vaš cilj učini kao prevelik zalogaj, možete ga podeliti pa ostvariti deo po deo svog plana. Korak po korak, i videćete da su i najviši ciljevi dostižni.

Pomislićete, da je tu potrebno mnogo snage, truda i rada, i možda ga vi nemate? Imajte na umu da je to samo strah, a energija Jarca, i njegovog vladara Saturna će vam pružiti želju da idete, napred, dalje ka još većim ciljevima.

Foto: Unsplash

Ukoliko prionete na posao, i ostvarenje svojih ciljeva, osetićete se da samo radite, bez ikakvog slobodnog vremena za zabavu. Ipak, kako je Jarac radoholičar, ta činjenica vam neće ni malo smetati. Štaviše, sada će vam baš prijati da budete sami, umesto da budete timski igrač. Prijaće vam da se osamite i fokusirate na ciljeve, a posebno one koje su svi drugi napustili, i kojima to sve izgleda preteško. To će biti pravi izazov za vas!

Istina je, mlad Mesec u Jarcu će od nas tražiti sve više, i možda čak ono što nismo ni mislili da možemo. Ali sa druge strane, uspeh je maraton a ne trka, pa krenite da preduzimate male korake, kako bi dostigli ono najveće. Ukoliko budete činili tako, granice ne postoje!

#Horoskop

#Jarac

#Mesec

'