AKTUELNO

Dečak tokom saslušanja nije plakao i bio je vrlo strpljiv.

Američka ambasada u Londonu pozvala je tromesečnu bebu na ispitivanje o terorizmu, nakon što je njen deda napravio grešku prilikom popunjavanja obrasca za vizu u elektronskom sistemu za odobravanje putovanja (ESTA).

"Gardijan" piše da je porodica tromesečnog Harvija Kenion-Kernsa nameravala da otputuje iz Velike Britanije u grad Orlando, u saveznoj americkoj državi Florida.

Harvijev deda Pol Kenion je na pitanje "da li nameravate ili ste ikad učestvovali u terorističkim aktivnostima, špijunaži, sabotaži ili genocidu?", greškom kliknuo na opciju "da", zbog čega je dečak koji živi u gradu Pojnton pozvan na razgovor u ambasadu u Londonu.

- Nisam mogao da verujem da nisu shvatili da je reč o greški i da beba od tri meseca ne može nikome da naudi - rekao je 62-godišnji Kenion koji je naknadno shvatio šta se desilo.

Prema njegovim rečima, putovanje do Londona i nazad trajalo je gotovo deset sati, što je više od leta od Mančestera do Orlanda, a greška ih je koštala i 3.000 funti (oko 3.537 evra).

- To je zaista bila skupa greška, ali sam se nadao da će to američka ambasada primetiti. Sumnjam da bi teroristi prilikom popunjavanja obrasca izabrali opciju "da" * rekao je Kenion.

Dodao je da je dečak prilikom ispitivanja bio vrlo strpljiv i da nije plakao.

- Razmišljao sam o tome da ga na ispitivanje odvedem obučenog u narandžasti kombinezon, ali nisam bio siguran u smisao za humor zaposlenih u ambasadi, pa sam odustao. Naravno da moj unuk nije učestvovao u genocidu, niti špijunaži. Doduše, nekoliko puta je sabotirao pelene, ali o tome nisam govorio u ambasadi - rekao je Kenion.

Pošto viza nije stigla na vreme kada je planiran let Keniona i njegove supruge, dečak je sa roditeljima otputovao nekoliko dana kasnije.

#Beba

#Engleska

#London

#Terorizam

'