AKTUELNO

Britanski vojni veteran iz Drugog svetskog rata u svojoj 90. godini života je shvatio da je žena.

Posle više od osam decenija skrivanja Patriša Dejvis je odlučila da prizna da je žena. Ranije transseksualnost, kaže, nije bila previše poznata i bila bi smatrana homoseksualcem, pa je zato krila svoje želje.

- Još od svoje treće godine života znala sam da sam žensko, ali živela sam u strahu od toga šta će reći porodica i društvo. Prošle godine odlučila sam da pređem u ženski pol. Počela sam sa medicinskom terapijom estrogena - ispričala je.

Služila je vojsku između 1945. i 1948. godine na Dalekom istoku, u Indiji, istočnoj Africi i Palestini i kaže da joj je želja da doživi stout godinu. Patriša se seća da se u mladosti igrala sa ženskim igračkama, što njenim roditeljima nije bilo čudno.

- Oduvek su me privlačile žene, ali ne u seksualnom smislu. Želela sam da budem kao one. Spasavalo me je to što imam lud smisao za humor, pa sam tako preživela neke teške trenutke - dodala je ona.

Posle vojske se oženila. Bila je u braku 63 godine, a njena supruga je preminula pre šest godina.

Tvrdi da tada transseksualnost nije bila previše poznata i da bi bila okarakterisana kao homoseksualac. Nakon priznanja, Patricija se učlanila u grupu podrške transseksualnim osobama.

#Muškarac

#promena

#Žena

'