AKTUELNO

Povodom paraćinske afere Šaletić, poslanik Skupštine Srbije Vladimir Orlić naglašava da slučaj Šaletić u toj opštini nije jedinstven, te da na ovaj način aktuelna vlast u toj opštini samo izbacije pare iz opštinskog budžeta

- Nažalost, opštepoznato je da Paraćin grca u korupciji, nepotizmu i malverzacijama interesne grupe koja se nalazi na čelu opštine i koja ne bira sredstva da namiri političko - privatnu hobotnicu, formiranu od strane ove klike za čuvanje sopstvene vlasti. Ovaj slučaj predstavlja samo kap u moru sličnih primera, ali je zanimljiv utoliko što nakon interesovanja medija pokazuje reakcije u kojima nervozni akteri praktično priznaju ono što im se stavlja na teret - nespretnim zahtevima u kojima demantuju sami sebe, odnosno potvrđuju tvrdnje o sukobu interesa – kaže Orlić.

On dalje objašnjava da su paraćinske vlasti misle da građani ne vide šta se radi na njihovoj opštini, ali da građani sve znaju i da sve što rade dolikuje životnoj praksi poslovnih saradnika “paraćinskog Don Žuana“.

- Nisu lokalni moćnici u Paraćinu vešti u svojoj finansijskoj gimnastici, koliko su zapravo uljuljkani u moći i vlasti, ubeđeni da im je dozvoljeno baš sve i da se njihova mreža privatnih interesa, koja bukvalno davi čitavu opštinu, ne prepoznaje. I tu greše: sve se vidi jako dobro. Devastacija Paraćina i beda u koju su oterali svoje mesto toliko su očigledne, da ni besomučno samoreklamiranje i bezočni napadi na državu, plasirani kroz oglase u dnevnim novinama plaćene iz već teško opustošene opštinske kase - ne mogu da ih pokriju. Potpuno su ogoljene i sve njihove međusobne šeme za izmuzavanje budžeta, i tehnike manipulacije nad unesrećenim građanima. Sve je ogoljeno do samog kraja - kako i dolikuje životnoj praksi poslovnih saradnika "paraćinskog Don Žuana". Gola, nepokrivena sramota – zaključuje Orlić.

Foto: Srbija Danas

Podsetimo, u Opštini Paraćin se godinama odvija sukob interesa, jer je zamenik predsednika Opštine Paraćin, Tomislav Šaletić u isto vreme i jedan od direktora privatne firme koja je samo 2017. godine, pobedila na javnim konkursima i tenderima koje je raspisala ova Opština, u vrednosti od oko 480.000 evra.

Nakon što je naš portal pustio informacije o aferi Šaletić, Opština Paraćin je reagovala tako što je poslala demanti i negirala da je Šaletić u bilo kakvom sukobu interesa. U demantiju koji je Tomislav Šaletić svojeručno potpisao, navode da on nije direktor Spektar Investa od 23.06.2017. godine i da APR podaci nisu ažurirani. Nakon demantija iz firme Spektar invest predali su zahtev APR za izmenu podataka, ali je APR odbacio njihovu prijavu jer je zakonski rok od 15 dana za izmenu podataka prošao i samim tim Tomislav Šaletić ostaje i dalje jedan od direktora Spektar investa.

#Paraćin

#Vladimir Orlić

'