AKTUELNO

Poslanik Skupštine Srbije Aleksandar Marković je povodom paraćinske afere Šaletić, izjavio da činjenice govore sve i da je vreme za vanredne lokalne izbore u Paraćinu.

Prema pisanju medija, u Opštini Paraćin se godinama odvija sukob interesa, jer je zamenik predsednika Opštine Paraćin, Tomislav Šaletić u isto vreme i jedan od direktora privatne firme koja je samo 2017. godine, pobedila na javnim konkursima i tenderima koje je raspisala ova Opština, u vrednosti od oko 480.000 evra.

Pogledajte sve funkcije koje je Tomislav Šaletić obavljao, gde se jasno vidi da je u isto vreme i zamenik predsednika Opštine Paraćin i jedan od direktora firme Spektar invest, koja je, zahvaljujući ovim javnim konkursima i tenderima, prihodovala 57. 465.199 dinara. Ova suma je zbir tendera na kojima je Spektar invest pobedila samo u 2017. godini:

Foto: Srbija Danas

Ovaj slučaj je poslanik SNS Aleksandar Marković izložio na redovnoj sednici Skupštine Srbije, tražeći da se održe vanredni lokalni izbori i da se ovaj slučaj ispita. Međutim, Opština Paraćin je reagovala tako što je poslala demanti i negirala da je Šaletić u bilo kakvom sukobu interesa.

U demantiju koji je Tomislav Šaletić svojeručno potpisao, navode da on nije direktor Spektar Investa od 23.06.2017. godine i da APR podaci nisu ažurirani. Međutim, Aleksandar Marković navodi da je sve što je rekao u Skupštini tačno jer je proverio podatke u APR, i Šaletić se nalazi i dalje u registru:

-Podaci sa APR pokazuju da je u pitanju bord direktora firme Spektar Invest, jedan od ta tri imena je i Tomislav Šaletić.

Naime, zahtev za brisanje njegovog imena iz registra Agencije za privredne registre, koji je stigao tek nakon objavljenih tekstova o Šaletiću, je odbijen, tako da je Šaletić i dalje na toj funkciji:

-Činjenica da je APR odbio zahtev Šaletića za brisanjem iz registra, dokazuje da sam sve vreme bio u pravu i da je on i dalje jedan od direktora Spektar Investa, kao što sam i naveo na skupštinskoj sednici- rekao je Marković.

Na pitanje kako komentariše negiranje ovih optužbi od strane Opštine Paraćin, Marković je rekao da je očigledno u pitanju nervoza čelnika ove opštine, jer je javnost upoznata sa načinima na koji godinama rade u Paraćinu:

-Očigledno da režim Saše Paunovića i njegovih satelita, pokazuje nervozu iz dana u dan, jer su sada u situaciji da će brzo građani Paraćina imati priliku da preispitaju legitimitet Saše Paunovića u tom gradu, a ako dođemo do raspisivanja vanrednih lokalnih izbora, sasvim je sigurno da Paunović neće više obavljati funkciju predsednika opštine, tj da mu građani, posle ove afere, neće ukazati poverenje da vodi taj grad - rekao je Marković i dodao da je ovaj slučaj sa firmom Spektar Invest i dodeljivanjem ugovora za javne konkurse i tendere jasan pokazatelj šta je prioritet Paunovića i njegovih saradnika:

-Iz ovog primera, vidimo da njih građani Paraćina i sam Paraćin ne zanimaju, da ih zanima jedino kako i na koji način da produže svoju vlast za još neki dan ili još neku nedelju.- zaključuje Marković.

Podsetimo, Tomislav Šaletić je na funkciju zamenika predsednika Opštine Paraćin došao 29.04.2016. godine, i još uvek je na njoj, a prema podacima iz APR, Šaletić je skoro 10 meseci ranije postao jedan od direktora Akcionarskog društva za inženjering, građevinarstvo i promet, Spektar Invest.

#SNS

'