AKTUELNO

Nemačka kompanija najavila nastavak dobre poslovne saradnje.

Udo Ajhlinger, generalni direktor "Simensa" za Srbiju, najavio je da će ta kompanija u subotičkoj fabrici vetrogeneratora već u prvom kvartalu naredne godine zaposliti još 230 ljudi. U saopštenju kompanije se navodi da je i ovu godinu poslovanja "Simensa" u našoj zemlji obeležio nastavak dobrih poslovnih rezultata, veliki broj uspešno realizovanih projekata u svim oblastima poslovanja i stalnih tehnoloških unapređenja, zahvaljujući kojima je ova firma više od veka jedna od najuspešnijih na ovdašnjem tržištu.

- U Srbiji vidim veliki poslovni potencijal i radujem se što ću biti u prilici da nastavim kurs koji je uspostavljen tokom duge i veoma uspešne istorije Simensa na ovim prostorima. Kompanija che ostati fokusirana na nastavak investiranja, poslovni rast i zapošljavanje. Na kraju 2015. godine imamo 1.500 radnika, od čega je 1.322 zaposlenih u subotičkoj fabrici vetrogeneratora. Očekujemo pojačanje u našem timu u subotičkoj fabrici već u prvom kvartalu naredne godine, kada ćemo zaposliti još 230 ljudi - rekao je generalni direktor "Simensa" u Srbiji.

Tokom 2015. fabrika vetrogeneratora u Subotici je zabeležila porast broja porudžbina generatora usled potražnje na svetskom tržištu, što je rezultiralo širenjem proizvodnje i povećanjem broja zaposlenih. Kompanija "Simens" je i u ostalim segmentima poslovanja imala zapažene rezultate koji su ostvareni su tokom 2015. godine učešćem u realizaciji kapitalnih projekata za Srbiju.

Autor: M. Petković

'