AKTUELNO

Uz pomoć senior kartice penzioneru u Beogradu imaju pravo na veliki broj popusta u više od 400 maloprodajnih objekata u gradu.

Senior karticu, pomoću koje mogu da ostvare popuste u trgovinama i apotekama, već koristi 150.000 penzionera, kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je danas posetio jednu od trgovina u Beogradu kako bi se uverio kako funkcioniše projekat "Senior kartice".

Foto: Tanjug

- Taj broj od 150.000 članova 'Senir kluba' koje imamo u gradu za nešto malo više od mesec dana koliko traje projekat, govori da je ovo bila prava stvar koju smo uradili - rekao je Mali.

Uz pomoć senior kartice penzioneru u Beogradu imaju pravo na veliki broj popusta u više od 400 maloprodajnih objekata u gradu.

Foto: Tanjug

- Kada saberemo 5 odsto u ovoj trgovini, pet, deset ili 15 odsto na nekim drugim mestima, to je možda 13 ili 14 penzija za naše penzionere - podvukao je gradonačelnik.

On je dodao da je projekat "Senior kartice" način da se svim penzionerima kaže veliko hvala za sve što su uradili za Beograd, te da će se nastaviti sa realizacijom tog programa.

On je pozvao sve penzionere da uzmu senior kartice, kao i što više kompanija da se pridruže programu, kako bi bilo što više prodajnih mesta na kojima bi se ostvarili popusti.

Foto: Tanjug

- Svaki dinar je važan, a ono što penzioneri uštede odlazi njihovim unucima, deci ili ulažu u neke svoje ideje koje žele da ostvare, tako da je ovo jedan lep zajednički projekat najstarijih sugrađana i grada Beograd - rekao je Mali.

Stanovnica Vračara, Ljiljana Kamberi, danas slavi Svetog Nikolu, a poslednju kupovinu obavila je danas u trgovini u kojoj je ostvarila popust uz senior karticu.

- Znači mi ovo, kao i svi popusti za penzionere, naročito za one koji imaju male penzije. Koristim je vrlo rado - rekla je ona.

#Beograd

#Siniša Mali

#prodavnica

'