AKTUELNO

Penzionerka Slobodanka Jocić prva je korisnica kartice.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će od srede, 1. novembra, biti uvedene personalizovane senior kartice za penzionere, kojima će oni moći da otvare brojne popuste.

Foto: Tanjug

U prisustvu premijerke Ane Brnabić, koja je penzionerki Slobodanki Jocić uručila prvu karticu, Mali je zahvalio penzionerima na svemu što su učinili i naveo da će do kraja godine biti otvorena još dva kluba za stare na Vračari i Batajnici.

Foto: Tanjug

- Želimo da sve penzionere učlanimo u jedan zajednicki klub seniora, a takvih penzionera ima preko 400.000 u Beogradu - rekao je Mali u Sava centru.

On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ideji i sprovedenim reformama koje su omogućile da se danas govori o povećanju penzija i različitim benefitima za penzionere. Ovu karticu od 1. novembra penzioneri će moći da podignu u gradskim opštinama, klubovima za stare ili im može stići na kućnu adresu.

Premijerka Ana Brnabić zahvalila je penzionerima na svemu što su uradili za Srbiju i izrazila zadovoljstsvo što vodi vladu koja jednako brine o mladima i penzionerima. Ona je najavila da će u narednih 10 dana penzionerima stići najavljena podrška od 5.000 dinara, a da će penzije biti veće za pet odsto od 1. januara 2018. godine.

Foto: Tanjug

Penzionerka Slobodanka Jocić zahvalila je predsedniku Vučiću na ekonomskim reformama, ocenjujući da su one bile neophodne, kao i najavljenom povećanju penzija.

Na osnovu personalizovane senior kartice najstariji sugrađani prilikom kupovine moći će da ostvare brojne popuste, a prema najavama, prvu benefit karticu prestonieki penzioneri dobiju potpuno besplatno.

Foto: Tanjug

Tom karticom, penzioneri će imati mogućnost da ostvare uštede, jer će kupovina na sniženjima biti dostupna na velikom broju prodajnih mesta, a iz Grada očekuju da će se tek širiti mreža trgovaca kod kojih će po nižim cenama moći da se pazari uz senior karticu.

Kroz karticu će penzioneri moći da dobiju informacije o brojnim popustima koje Grad nudi ovoj starosnoj grupi sugrađana, a biće moguća i pretraga baze prodavnica na sajtu kartice za penzionere.

Grad Beograd će snositi sve troškove izrade i distribucije kartice.

#Ana Brnabić

#Penzioner

#Siniša Mali

'