AKTUELNO

Kompanija CG Corp Global iz Nepala otvorila je danas u Rumi svoj prvi pogon u Evropi "CG Foods Europe", gde će proizvoditi nudle svetski poznatog brenda Wai Wai.

Svečanom otvaranju fabrike prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i vlasnik te kompanije Binod Čodri (Binoud Chaudhary), ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

Foto: Tanjug

Naši proizvodi će biti u celom svetu!

Vučić je rekao da će rezanci da se proizvode sada i u Rumi, a i da je ovo četvrta fabrika koju otvara u ovom mestu.

-Četiri opštine će da rade u ovom mestu. Spustićemo nezaposlenost. Stopa nezaposlenosti je 11,8 odsto, a cilj je da nezaposlenost spustimo na 10 odsto što je evropski prosek. Zahvalan sam našim nepalskim prijateljima na ovoj fabrici. Kada pogledate ovu porodicu oni brinu o svakom svom radniku i porodici. Razgovarao sam sa radnicima i vidim da su oni nasmejani, iako je ovo težak posao. Veliko je iskustvo videti ljude nasmejane i zadovoljno - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, on je iskazao nadu da će u ovom mestu da se ulaže što više i da će se naši proizvodi prodavati u celom svetu i što u fabrici trenutno radi 93 radnika, biće zaposleno još 313 ljudi. Vučić je dodao i to da je opština Ruma nekada bila u minusu 500 miliona danara, a da je sada bar 200 miliona u plusu.

-Ugovorom je predviđeno da bude zaposleno 406 ljudi. Dali smo finansijska sredstva od 3.950.000 evra. Uzmite sve od testenina i pokrite celu Evropu. Izvoziće po celom svetu, a na proizvodima će da piše da su napravljeni u Srbiji. Hvala radnicima na svemu. Ovde su vam otvorena vrata da gradite najbolje hotele i druge industrije. Očekujem da provodite što više vremena ovde i da ulažete u Srbiju. Mi ćemo da vam pomognemo koliko možemo. Očekujem da što više Indijaca dođe ovde, kao turisti, i da ulaže. Radnicima i njihovim porodicama želim sve najbolje - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

Narednih dana o povećanju plata i penzija

Vučić je rekao da će narednih dana biti saopšteno koliko će biti povećanje plata i penzija, ali i precizirao da će biti - značajnije.

-Biće saopšteno i povećanje plata i pokloni za penzionere i za policiju i vojsku. Nije idealno, znam, ali biće sve bolje, jer smo na stabilnim osnovama - rekao je predsednik Vučić.

Vučić se osvrnuo i na odlaganje sastanka sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović i rekao da mera srpsko-hrvatske saradnje ne može biti stepen poniženja građana Srbije i srpskog naroda.

Vučić je rekao da su dva predsednička kabineta u kontaktu po tom pitanju:

-Želim da gledam u budućnost i da radim na tome da se naprave što bolji odnosi između dve zemlje - istakao je srpski predsednik u razgovoru s novinarima.

-Mera naše saradnje, međutim, nikako ne sme da bude mera poniženja građana Srbije i srpskog naroda - rekao je VUčić.

Primetio je da bi mu, ako bi komentarisao izjave hrvatskih političara, poput Plenkovića i Jandrokovića, trebalo dva dana da o tome govori.

-Verujem u veću ozbiljnost i posvećenost u našim odnosima - poručio je Vučić.

Foto: Tanjug

Uskoro 10 operabilnih Migova 29. U petak Vučić razgovara sa Putinom

- Srbija će uskoro imati operabilnih 10 MiG-ova 29, što je, u poređenju sa regionom, ubedljivo najznačajniji broj i na tome se neće stati, jer je želja da se građani osećaju sigurno, izjavio je Vučić.

Vučić je dodao da će u petak imati važan telefonski razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

-Zahvaliću se na pomoći, jer smo to dobili pod najpovoljnijim mogućim uslovima, a mi ćemo nastaviti da jačamo svoju armiju - rekao je predsednik Srbije.

-Mi nikakve sukobe nećemo i ne želimo, ali hoćemo da budemo sigurni da smo u stanju da zaštitimo, sačuvamo i odbranimo našu zemlju - rekao je Vučić.

Stanje u vojsci, smatra predsednik, neuporedivo je bolje nego što je bilo ranije, a podsetio je da, kada je on postao ministar odbrane, da tada nije bio nijedan MiG 29.

-Imali smo jedan plus jedan MiG 21, kao i dva MiG-a 29 van resursa. Nemojte da zaboravite da sam više puta rekao da sam bio izložen podsmesima i napadima kako nikada neće stići ti Migovi, videli ste da ih nisam čak čekao na aerodromu, zato što se podrazumeva da, kada narodu i građanima kažem da sam se dogovorio sa predsednikom Putinom, to znači da će to biti urađeno - rekao je predsednik.

Vučić: Komisija za smrt gardista ima moju podršku

Komisija za razmatranje činjenica i okolnosti vezanih za smrt gardista radi svoj posao i radila je pod nemogućm pritiscima, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da Komisija ima njegovu punu podršku da dođe do tačnih i preciznih zaključaka. -Podsetiću vas na izbornu kampanju, kada su komisija i državni organi počeli da rade svoj posao, vi ste rekli da koga god da pozovete, vi novinari, kada se pozove onaj koji je prvi javio da su gardisti stradali, da bi dao izjavu, bilo je - 'aha, pritisak, zato što je opasan kandidat'. A, bio je toliko opasan da je dobio 11 puta manje glasova - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Rumi. Mediji su tada preneli da je Vuk Jeremić, tadašnji savetnik bivšeg predsednika Borisa Tadića, prvi dobio is vojske informaciju o pogibiji gradista i preneo je Tadiću. -Svaki put imate neke opasne kandidate koje ne smete da pitate zašto su prošli na crveno sa semaforu ili zašto su se ponašali ovako ili onako, jer je to uvek 'veliki politički pritisak - dodao je on. Vučić je istakao da je siguran da će Komiija smeti, moći i umeti da nastavi bez bilo kakvog političkog pritiska.-Ništa ne mogu da garantujem, to je na drugim nadležnim organima, ali, što se mene tiče, mogu slobodno da rade, imaju punu podršku da dođu do zaključaka koji su tačni i precizni - rekao je Vučić.

Ova grinfild investicija trenutno je tehnološki najopremljeniji i najmoderniji proizvodni pogon od svih koji posluju u okviru ove grupe.

Foto: Tanjug

Fabrika se prostire na 6.000 kvadarata, a u investiciji vrednoj blizu devet miliona evra posao je dobilo 100 ljudi.

Plan je da do kraja sledeće godine posao dobije više od 400 radnika.

U fabrici u Rumi proizvodiće se instant nudle za potrebe lokalnog i tržišta Evrope.

Foto: Tanjug

Dnevni kapacitet fabrike je 450.000 pakovanja nudli sa ukusom piletine, povrća, paradajza, paprike i pice.

Radovi na izgradnji fabrike počeli su u septembru 2016. godine, a izveli su ih izvođači i podizvođači iz Srbije.

Pročitajte još: Linta: Zbog laži i uvreda, predsednik Vučić ispravno je odložio posetu Hrvatskoj

U sastav proizvoda ulazi više od 80 odsto sirovina i reprometerijala iz Srbija, a 80 odsto proizvedene robe biće izvezeno u različite zemlje Evrope, na Srednji Istok i u Ameriku.

CG Corp Global posluje u više od 30 zemalja, ima 76 brendova u 122 različite kompanije sa više od 10.000 zaposlenih širom sveta.

Osim devet prehrambenih poogona u Aziji ova grupa gradi fabrike u Ujedinjenih Arapskim Emiratima i Africi.

Vlasnik nepalske kompanije CG Corp Global Binod Ccodri poklonio je Vučiću šal, tradicionalni poklon Nepalaca, kao i figuru - statuu Bude. Ccodri je jedini Nepalac na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi.

Vučić i Čodri su imali i kraći sastanak a zatim su obišli fabriku i obratili se radnicima i zvanicama.

Kosovo nije ni imalo šanse za Unesko

Kosovo nije imalo nikavu šansu da bude primljeno u Unesko i Interpol, ocenio je danas predsednik Aleksandar Vučić i poručio da ćemo mi uvek da se borimo za očuvanje naših crkava, manastira, kulturne baštine. Odgovarajući na pitanja novinara Vučić je rekao da je "očigledno njegov oprez bio tačniji nego tvrdnje kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija", koji je, kako je rekao, govorio o tome da Kosovo ima garantovane glasove. - I Pacoli, kao ranije Jeremić, pošto su se uvek hvalili velikim aktivnostima, a nije im baš išlo najbolje u tome, sada se vidi da će Kosovo još jedno dve godine morati da sačeka, a i onda ćemo videti - rekao je Vučić, te zaključio: - Nisu imali gotovo nikakvu šansu, ali ćemo se mi uvek boriti za očuvanje naših crkava, manastira, kulturne baštine na Kosovu. Upitan očekuje li da će Kosovo nastaviti da lobira za prijem u Unesko i Interpol, Vučić je reako da to svakako sledi, s obzirom da su i Tači i Pacoli, kako je rekao, "ozbiljni protivnici".

#Aleksandar Vučić

#Fabrika

#Ruma

#otvaranje

'