AKTUELNO

Robna kuća zapošlja 330 radnika.

Robna kuća "Ikea" kod Bubanj potoka biće otvorena u četvrtak u 10.00 sati, najavio je danas regionalni direktor za razvoj te kompanije Vladislav Lalić koji je rekao da se završni radovi privode kraju.

Lalić je rekao da robna kuća zapošljava 330 radnika, koji su već završili neophodne treninge, dodajući da "Ikea" u Srbiji zapošljava ukupno 416 ljudi, računajuai i zaposlene u regionalnoj kancelariji ove kompanije za Jugoistočnu Evropu.

On je dodao da se radi i studija za trgovački centar, površine 40.000 kvadratnih metara, koji bi bio otvoren pored robne kuće i da će tom invesiticjom, koja vredi više od 60 miliona evra biti zaposleno 400 ljudi.

Pročitajte još: VESIĆ ZA TV PINK: Sistem stabilan, vode ima dovoljno

Govoreći o mogućnosti da "Ikea" otvori drugu robnu kuću, Lalić kaže da se radi na akviziciji zemljišta između benzinske pumpe "Zmaj" i Beogradskog aerodroma, navodeći da dinamika otvaranja druge robne kuće zavisi od rezultata poslovanja prve u kojoj se, napominje, očekuje više od dva miliona posetilaca u prvoj godini.

Lalić dodaje da kompanija želi da dobavjlači iz Srbije izvoze, proizvodeći za robne kuće ove firme širom sveta. Kaže i da će biti ponuđeno onlajn naručivanje, a kompanija će, ističe, činiti sve da cene budu što konkurentnije.

#IKEA

#otvaranje

'